F0506

Piratcupen 6/2-16

6 februari åkte några av våra tjejer till Tuve för att spela Piratcupen.
Här kan du se några bilder från cupen (Tack Anders för dessa !)

REFERAT FRÅN PIRATCUPEN 2016-02-06
På lördagen gav vi oss iväg med ungefär halva gänget tjejer för att spela cup i Tuve. Vi skulle få spela 4 matcher à 25 minuter under dagen. Det skulle bjudas på både nya, spännande motståndare och favoritmotståndare i form av följande lag: Särö, Varla, Warberg och Kärra.

Match nr 1 var mot Warberg. Ett lag som vi bjudit oss på tufft motstånd i Warbergsspelen. Tjejerna gick in med helt rätt inställning: "Nu ska vi kämpa och ha kul". Vi fick utdelning direkt i form av ett kämparmål och hade startat matchen på bästa sätt, 1-0 till oss. Tyvärr så fick vi därefter 2 snabba baklängesmål vilket gjorde att en ledning övergick till att vi låg under. Våra tjejer fortsatte dock kämpa och vi kunde se att de i varje byte gav 110%, fantastiskt roligt att se. Bollen rullade tyvärr inte riktigt vår väg och Warberg var det starkare laget i denna match och de lyckades peta in några mål till innan slutsignalen ljöd. Det vi tog med oss från matchen var att det ändå var kul att spela och alla tjejerna var positiva efter matchen och vi kunde märka att de kände att alla hade gett allt. Efter 1a matchen hade vi en längre paus och passade på att äta lunch tillsammans. Riktigt trevligt att se alla tjejer sitta och snacka ihop sig över lunchen med många skratt och glada miner.

Match nr 2 var mot Särö. Här visste vi inte riktigt vilket motstånd vi hade att vänta innan match och bestämde att vi skulle utmana några av tjejerna och låta dem spela på positioner de inte är så vana vid. I denna match bröt motståndarna igenom vårt försvar i en rad anfall. Särö visade sig vara ett spelskickligt lag som fick till många snygga avslut på sina anfall. Trots att vi låg under genom hela matchen kunde vi ledare ändå vara stolta över att våra tjejer fortsatte kämpa. På avbytarbänken fick vi ägna en del tid att coacha våra tjejer så att de under matchens gång kunde växa sig in i sina nya positioner mer och mer. Det vi tog med oss var att det är viktigt att utmana våra tjejer genom att sätta de på mer ovana positioner, men att det kan göra att bollen lättare letar sig in i vårt mål vilket inte gör något så länge alla spelar med stort hjärta och har kul och det gjorde de!

Match nr 3 var mot våra favoritmotståndare Kärra. Denna match bjöd på ett riktigt jämnt spel. Båda lagen hade sina chanser till att göra mål. Vi var det laget som fick utdelning först genom ett välplacerat backskott som letade sig hela vägen in i Kärras kasse. Våra tjejer var på hugget och så var även Kärras, vår målvakt fick göra många snygga räddningar men tillslut reducerade dock Kärra till 1-1. Detta var ett resultat som stod sig tills dess att slutsignalen ljöd. En spännande, kul och jämn match, där resultatet speglade matchen.

I den sista match skulle vi möta Varla. Inställningen hos våra tjejer från start var att ge allt och det gjorde de! Vilket spel de bjöd på. Snygga dribblingar, passningar och skott på mål. Vår målvakt gjorde flera snygga räddningar och vi kunde se ett lag med stort självförtroende och kämparanda, vilket gav utdelning. En snygg pass till en friställd forward framför mål med en snyggt skott ledde till att vi relativt tidigt i matchen fick en ledning. Båda lagen kämpade på bra, men ytterligare två riktigt snygga pass innebar att vi även fick 2-0 och 3-0, efter väldigt snygga och välplacerade avslut. 3-0 var resultatet som stod sig fram till dess att slutsignalen ljöd.

Vi vill avluta med att ge våra tjejer en stor applåd! Som de spelade! Riktigt kul att spela cup där vi har ett lag med tjejer som kämpar och ger 110% i alla 4 matcher. Underbart att se. Vi är så stolta över att vara ledare för dessa tjejer!

Sist men inte minst, ett stort TACK till Älvstranden för en välarrangerad cup. Och tack till riktigt bra domarinsatser i alla 4 matcher! Samt att vi vill tacka våra medföljande föräldrar som i många lägen lyfte våra tjejer från åskådarplats! Så härligt att höra hejaropen genom alla matcher!

Hälsningar, Ia och Torbjörn

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub