Herr A-lag

Försäsong: Wings herr A besegrade Sisjön (div 1)

Publicerad 2017-08-30 11:04
På tisdagskvällen mötte Wings förra årets seriekonkurrenter Sisjön på bortaplan. Matchen slutade med 4-3 seger för Wings (1-0, 1-1, 2-2).

Det är SIsjön som startar matchen bäst och skapar flera farliga chanser. Peter Morero i kassen gör flera stora räddningar och ser till att vi är med i matchen. Det dröjer till halva första perioden innan vi börjar komma in i matchen, och efter 11.32 kan Jacob Henriksson se till att vi tar ledningen, efter pass från Andreas Lundin. Det står sig perioden ut.

I andra får vi en bra start, då återigen Jacob Henriksson kan göra mål, denna gång på pass från nyförvärvet från Munka-Ljungby, Johannes Andersson. 2-0 kommer efter 3.41. Mittdelen av perioden rycks sönder av utvisningar för båda lagen, men inget av lagen utnyttjar möjligheten i spel med en man mer. 16.03 får Sisjön straff efter en hög klubba eller slag i vårt straffområde. Straffen sätter Sisjön säkert fram till 2-1. Vi får avsluta perioden med en man mindre, men vi reder ut det till vilan. De två perioderna har varit jämna, där Sisjön var bäst i början av första och skapade flera bra chanser, och mot slutet skapade vi allt mer. Man kanske är något färgad, men det känns som att vi har ett litet övertag sett över två perioder.

Tredje rivstartar, precis som andra, med att vi gör mål. Det är ett annat av nyförvärven, den unge Alex Garcia som något turligt får med sig en boll i anfallszonen. Avslutet är magnifikt och sitter klockrent i bortre krysset, 3-1 efter 1.45, passning från Simon Ohlson Lidén. Vi skapar allt mer och kan även göra 4-1. Det är den välbekante skyttekungen Joakim Örneflo som trollar sig fram på högerkanten, stegar in i banan och sätter bollen i gubbhörnet efter 9.23, "pass" från Andreas Lundin. 13.13 tar SIsjön time out. Slutdelen av matchen känns stabil från vår sida, trots att Sisjön reducerar till 2-4 efter 15.33, ett påpassligt men med en hel del tur, då man lyckas valla in bollen bakifrån mål via Peter och in. I slutet spelar Sisjön 6 mot 5 och man lyckas reducera en gång till då ett avslut utifrån letar sig in genom gröten framför mål. Tid 19.48.

Sammanfattningsvis gör vi en klart bättre insats över 60 min än de två tidigare träningsmatcherna. Dock var de första 10 min inte så bra, men vi växte in i matchen.