Herr - Legends

Första segern i hemmapremiären!

Publicerad 2020-10-11 16:59
Wingsutbyna s

Legends - Utbynäs 13-6

Äntligen kom den så förlösande första segern!

Det har varit en tuff vecka för oss alla inblandade. Inte minst för coach Johan Bergström som varit hårt pressad från styrelse, media och annat löst folk.
Därför kunde en lättnades suck dras sent igår kväll när ordförande Christoffer Strand
meddelar att Bergström sitter säkert ett par veckor till.


Hur gick då detta till?


Lördag till ära och undertecknad tänkte att i och med trevligheterna efteråt så kunde en go stereo vara på sin plats i omklädningsrummet. Detta visade sig vara ett uppskattat drag och direkt börjades det önska låtar och när vi närmade oss matchstart och ännu mer laddningsmusik spelades, så kände sig nog de flesta rätt så laddade. Rikard Andersson drog till och med till med frasen "man känner ju sig som ett proffs".


Kort uppvärmning med tanke på flickmatchen så det var egentligen rätt ut och köra bara. Och vilken start!
5–0 efter första perioden. Där Axel Forsberg öppnade målskyttet och sedan följdes det bara på med Giffelmannen, Rickard, Törnlund och Jeppan.


Matchens profil, Sebastian Morén, var alltid i centrum och tyckte att matchen direkt var ett ställningskrig redan efter sitt första byte. 5–0 ser ju ganska fint ut på tavlan, men faktum är att Utbynäs avlossade många fina skott mot mål men där var Markus Svensson en vägg och stoppade allt.

Utbynäs dito, hade inte en lika bra afton och var drömde nog mardrömmar om matchen efteråt.


De två petade spelarna för dagen var Marcus Ödman och Simon Eckerman. Till slut blev det dock ett par byten för de bägge då både Törnlund och Lindblad fick vila på grund av skador. Markus Törnlund kunde komma tillbaka. Lika bra gick det inte för Lindblad som Coach Bergström befarar är en menisk-skada. Vi hoppas på det bästa och att Legends första målskytt genom tiderna är tillbaka snart.

En rätt så rolig detalj i petning av Marcus och Simon, var att de bägges farsor fanns på plats i Önnerödshallen redo att konfrontera Coach Bergström direkt efter matchen. Pappa Ödman hade ju lämnat tv-soffan och rödvinet för att titta på sin son, och besvikelsen i pappa Ödmans ögon när han tittar bort mot bänken, kunde man inte missa.

Nåväl, Jonas stannade kvar och låtsades applådera ett par gånger när Legends bjöd på delikatesser.
Mackan fick ju faktiskt spela till slut och när han gör det är han ostressad seriens bästa spelare. 1+4 på typ fem byten talar sitt språk.

Den andra perioden är Legends överlägsna och springer iväg till 9–2. Jesper Kroon
är på lekhumör och sätter ett par fina kassar.


Till den tredje perioden händer dock något som får Coach Bergström att börja ana oro.
Adam Broberg springer bara upp och försöker leta sig in i målprotokollet. Victor Fundberg är inne på alla mål bakåt och plötsligt går varenda skott in bakom Markus i målet. Det är kaos. Johan är frustrerad och skriker gång på gång "visa heder!!".


Heder vet inte vad Sebastian Morén är så Anton Joelson får ha en snabb genomgång med lill-mått på bänken vid ställning 12-5.


Nåväl, någon större fara var det väl inte egentligen. Men onödigt att släppa in ett par kassar när det såg så trevligt ut. Slutresultatet skrevs till slut till 13–6 och Jeppan avslutar det hela med att göra sitt fjärde mål för matchen.


Första segern är ett faktum. En oerhört skönt sådan och som brukligt firar man det med lagfest efteråt där Anton Joelson bjöd hem samtliga Legends till sitt hem i Mölnlycke.
Mysfaktor på hög nivå!


Nästa fredag är det dags för årets längsta bortamatch. Grundsund i Bottnahallen.
Vi får väl se hur många av oss 30 Legends som vill offra en fredagskväll med lite Innebandy. Där snackar vi heder om något! Så då borde med andra ord Sebastian Morén vara självskriven till den matchen.


Väl mött då!


Matchens tre stjärnor
+++ Marcus Ödman - Sjukt att vara bänkad men ändå plocka hem man of the match.
++ Markus Svensson - Gör många fina räddningar i den första perioden är det rätt sjukt att det står 5–0.
+ Tobias Bengtson Lichy - Innebandyns Sergio Busquets. Inte så mkt jobb framåt, men betydligt mer bakåt. Städar likt en Electrolux 2000 Swiper upp alla misstag från sina medspelare.

Martin Laanemets
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub