Herr - Legends

Kungälv-Legends, en oavgjord premiär

Publicerad 2020-09-28 15:11
Cea11d14 ee5d 4a4e 8d6c 1def7b72be2c
Första matchen för säsongen slutar 7-7, matchreferat skrivet av Martin Laanemets

Matchrapport

IBK Kungälv - Legends 7-7

Såååå var det då äntligen dags för seriepremiär! Efter en otroligt lång försäsong (hela 4 veckor), så var det äntligen dags att ta sig an Division 5 och ordentliga matcher.

Taggningen var det inget fel på inför match och när man klev in i omklädningsrummet för att fistbumpa spelarna var det nästan för seriös stämning, därför var det viktigt för undertecknad att dra upp stämningen genom att slänga fram tre cheeseburgare och en kaffe från McDonalds.

Man blev även än mer gladare av att se Linus Rakkenes med en colaflaska vid avbytarbänken, då myste man lite extra och kände "här har man hamnat rätt".

Vi kom till start med tre hela femmor, vilket är helt otroligt starkt. Då menar jag att ha tre femmor, inte att spelarna i dessa femmor är bra.

Sånär tappar vi två spelare innan match i Rikard Andersson och Simon Eckerman, men Rikard visade sig till slut vakna upp ur sin zombiedvala och kom fram tio minuter innan första tek.

Nåväl, matchen sätts igång efter att vi dragit några klassiska floskler vid målet. "hålla tätt bakåt", "var med från början", snappades upp av undertecknad. Detta skulle visa sig glömmas helt under matchens gång.

Inledningen är krampaktig, det händer egentligen inte så mycket i anfallsväg där vi tappar boll lite enkelt i våra uppspel. Mackan i målet får värma upp ordentligt med par fina räddningar.

Tugget på bänken är dock fem plus. Här börjar det redan diskuteras följande:

- Per Larsson är man of the match.

- Om mackan skadar sig, så ställer sig Padde i mål.

- Simon Eckerman måste jobba sig in i matchen

Det ska dröja mer än halva perioden innan vi kan bocka av Legends första målskytt för i år och det blir lite oväntat, Christoffer Lindblad som får den fina äran. Den fina trion med Rikard, Anton och Lindblad jobbar upp ett bra presspel där till slut Joelson skjuter ett skott som Lindblad lyckas få på sig och bollen går in i mål. Stort jubel utbryter!

Glädjen blir dock kortvarig och här minns jag inte riktigt hur deras 1–1 kom till, men enligt instagram stories var det en domartabbe så vi litar på det.

1-1 efter första perioden och känslan är att vi bör lägga in en högre växel för att köra över Kungälv som för dagen endast är två femmor och det bör vi utnyttja.

Istället kommer vi ut helt fel och det är avdelning onödiga utvisningar som är en av anledningarna till att Legends hamnar i underläge.

Ett konstmål leder fram till 2–1 och efter detta tar Simon Eckerman årets korkaste utvisning varpå hemmalaget gör 3–1 under sitt PP. Simon lämnar här botbänken och gör V-tecknet till undertecknad när kameran dyker upp - vackert!

Efter detta ser vi ett Wings som börjar ta tag i saker och ting. Det är framför allt firma Törnlund/Jeppan som det händer grejer kring.

Jeppan får bollen i Gretzky-position under ett PP och hittar en framrusande Axel Forsberg som dunkar in sitt första innebandymål på 12 år - helt otroligt!

Sedan gör Tunnan 3–3 på ytterligare en passning från Innebandyns iniesta, Jesper Kroon

Matchen har nu fått ett ansikte och det är grundat på dåligt försvarsspel och mindre bra anfallsspel, men såpass bra att bägge lagen gör en hel del mål.

Det hinner bli 5-4 till hemmalaget innan tutan för periodpaus går. Anar vi oro nu? Varför så dystert i omklädningsrummet? Varför får vi inget brandtal från Bergström? Varför går folk på toa?

Frågeteckena är många inför tredje...

Vi visar dock i matchens sista akt att vi kan vända på saker och ting - och samtidigt tappa det igen.

Padde har lite enmansshow och läckert gör 5–5. 6-5 kommer snabbt efter där Törnlund rakar in den i öppet mål - återigen framspelad av Jeppan.

Sedan kommer matchens högsta klubba, där Kungälv får golfsvinga in kvitteringen och här började undertecknad skriva på en matchprotest till förbundet, men tappade bort papperet på bänken...

Ingen tid att älta. Törnlund och Jeppan har annat på gång. Återigen gör den förstnämnda mål på framspelning av 0,1 ton-mannen. Hattrick för Tunnan och fyra assist av Mr. Kroon (deli).

Här tänker man att nu jävlar är matchen är vår. Men Padde tänker annat. I Powerplay skänker han likt en välgörenhetsorganisation bort en boll till motståndarna. Friläge och 7-7

Padde ber om ursäkt. Ingen förlåter honom.

Sedan är den sista delen av matchen ett ställningskrig där bägge lagen jagar ett ledningsmål. Många börjar fråga sig vad som sker vid oavgjort. Straffläggning? Förlängning? Sten, sax, påse?

Vi tar fram ett par alternativ, men det visar sig att matchen slutar 7-7 och lagen delar på poängen.

Helt klart en godkänd premiär, men känslan är att vi borde vunnit detta.

Vi tar nya tag till fredagens toppmatch i Svingeln mot Korsvägen IBK.

Vilken kväll vi har framför oss!

Matchens tre stjärnor (svårt att ta ut faktiskt)

Jesper Kroon +++

Patric Danielsson ++

Axel Forsberg +

Martin Laanemets
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub