Herr - Legends

Kungarna fick kliva av sin tron i Lundenhallen

Publicerad 2021-11-21 21:09
C0f72c35 f151 4860 a796 86dd5baaade3
Efter senaste matchen så hade vi idag bestämt oss för en bra start på matchen. 5 sekunder senare så stod det 1-0 till ”Kungarna”. Vad hände sen?

Referat

Legends – Kungarna (eller inte) 8-6

Inför matchen spreds rykten om att Ölman skulle göra premiär. Alla gladdes åt ryktena förutom Patric som såg sin plats i PP försvinna. Tyvärr var det bara rykten och hela Legends vaknade upp med förlustkänsla.

"Jag valde att komma sent för att inte bli för taggad" inledda Jeppan dagens samling med. Kloka ord från en klok spelare. I sedvanlig ordning började coach-Johan förberedelserna genom att räkna antalet bakfulla spelare. Ovanligt låg siffra. 3,5 spelare. Rikard hade inför matchen valt att ta en vit helg tillsammans med Så mycket bättre och Idol. Anledningen var att han ville spräcka sin målnolla (haha). Förra matchen hade vi 20 minuters uppvärmning och då stod vi sista 10 minuterna och fingrade på varandra snusdosor. Detta fick inte upprepas. Sagt och gjort, matchstart 13:30 och uppvärmningen påbörjades 13:20. Perfekt!

13:30 och matchen startade. Anton vann teket, spelade till en Prins i Kungarna. EGT viftade sitt trollspö förgäves och Vickan förlorade sin närkamp och smack 0-1 i stjärten direkt. 4 sekunder stod uret på. En start Legends var nöjda med. Kungarna har en tydligt utpräglad taktik. Så fort backarna fick bollen skulle en snöboll upp på deras forward som skulle trolla fram strutar. Långbollar från Kungarna och medvetet missade drömlägen från Legends var första periodens stora genidrag. Första perioden slutade 1-2 efter att Rakke skjutit det lägsta skottet någonsin, på pass från Junioren (enligt IBF, assist Alex).

Andra perioden startade med större gnista. Fortfarande en liten gnista men inte lika liten som i första. Från bänken hördes citat såsom "nu måste vi sluta att ge varandra beröm och börja att vara irriterade på varandra". Citat som bevisligen skapar en dynamisk och homogen gruppsammanhållning. 1-3, 1-4 var ett faktum innan EGT smög upp och skickade iväg en projektil. 2-4 och den ditresta bortaklacken skanderade "till SSL". EGT rodnade och frågade Lille-Mått om publiken verkligen menade det de skrek. Lille-Mått svarade att EGT borde komma ner på jorden. Kapten reducerade och ännu en gång hade Legends blodad tand.

I tredje perioden hade gnistan blivit stor som Sundsvallsbranden år 1888. Vickan skickade höstlöv till höger och vänster och vips var han tvåmålsskytt. Coach råkade göra en assist och då kände hela laget att allt var möjligt. Alex hängde (enligt IBF) sin tredje assist trots att matchen delikatess var signerad Junioren som en med mörsade från egen blå spelade fram Jeppan som snyggt styrde in hans andra för dagen. Kungarna reducerade till slutresultatet 8-6 och Legends lämnade Lundenhallen med blotta förskräckelsen.

Matchens tre stjärnor

+++ Simon "Junioren" Eckerman.

Inför matchen hade han klätt sig i skottröja med anledning av att han ville täcka många skott. Täckte inga skott men visade offensiva kvalitéer då han oftast var uppspelslänken och bjöd på avgörande passar.

++ Alex Pettersson

Känd för sitt hårda skott och narcissistiska leende efter träffad motståndare men idag var det hans passningsspelet som talade. Brytsäker och felfri.

+ Sebastian "Lille-Mått, Judas, Banaträdet, Sebbovich, 3000 kr-mannen, Stig Helmer" Morén.

Kompromisslös i närkampsspelet. Defensivt klockren. Bra avvägt passningsspel med fina uppspelsbollar på Jeppan.