Herr - Legends

Legends stod segrande i kampen mot domarsläkten

Publicerad 2022-02-14 10:39

Landvetter Wings Legends - Frölunda (Inte Indians) 10-5

Legends tog en kassaskåpsäker seger mot jumbon i serien, men det satt faktiskt hårt inne. Legends kunde i den tredje perioden rycka från 5-4 till 10-5 och till slut vinna tämligen komfortabelt.

Dagen började som vanligt med att Coach Bergström fick ta emot ett par återbud. Denna gång skyllde folk på sportlov, sjukdomar och bakfyllor.

Några så märkliga bortförklaringar som Covid dök upp också…
Detta gjorde att Coach fick mixa om i laguppställningen. I omklädningsrummet dök en bakfull Ludvig Strid upp efter en helkväll med "True Love". Det gick snabbt en oro genom rummet och frågan var om Coach behövde ställa sig i målet själv för ett tag. Men Ludvig repade sig och ställde sig i mål… och som han gjorde det.

Per Larsson och undertecknad fick bilda backpar. Med andra ord fyra st högerfötter samtidigt. Undertecknad fick offra sig och ta högersidan, vilket började med att man både hoppade och nickade en boll samtidigt. Ibland är fotbollsplanen närmare än man tror…

Bortalaget, med Torbjörn och Kari i spetsen hade sin taktik klar. "Punkta deras nr 17, han är för bra för denna serie, sätt två gubbar på honom hela tiden" .
De menade givetvis Joakim "Runnestig" Örneflo och till en början får man ändå säga att dom gjorde de bra. Joakim såg tämligen frustrerad ut och man kunde höra burop från Sven-Erik Bergström på läktaren. Ingvar Morén gick dessutom till fiket i frustration och köpte sig en kaffe

Kass start från Legends som trots 1–0 via ett handledsskott från Broberg hade det jobbigt. Frölunda kom 3 mot 2 gång på gång då Legends forwards tyckte att backarna plus Ludvig skulle få jobba hårt idag. Detta resulterade i tre baklängesmål under ganska kort tid och Coach Bergström började koka av frustration. Time Out, plus manus a la Gottfridsson låg nära till handlingarna.

Coach tog istället saken i egna händer och lyckades reducera fyra sekunder innan pausvilan med en fin backhand-knack som ställde målvakten hos gästerna. 2-3 och ett så kallat psykologiskt viktigt mål.

Till den andra perioden vaknade Legends till någorlunda och lyckades vända på steken. Detta mycket tack vare att gästernas Torbjörn (domaren) skällde ut sin farsa (också domare) efter noter och fick utvisning. Lägg därtill en utvisning till av nr 20 som går upp i en topp 2 lista hos undertecknad på spelare i division 4 han ogillar.
Emil Svensk ohotad etta fortfarande.

5 mot 3 i 1.47. Det skulle ju vara rena rama julafton tänkte de flesta. Men här började spelarna att undvika träffa målet. Broberg missade öppet mål. Örneflo träffade bara spelare. Bromander passade passningar som bara han själv var med på. Nej, det såg inte bra ut och på läktaren började det återigen buas. Denna gång från Bromanders släkt från Hjo.

Till slut lyckades Legends dock träffa rätt på den oortodoxa målvakten hos gästerna och fick en kasse. Men för spänningens skull så fick Frölunda få till en reducering innan pausvilan och 5-4 på tavlan.

Till den tredje perioden började äntligen Legends att träffa rätt. Kari och co hos gästerna tyckte inte det var roligt att punkta Joakim "Runnestig" Örneflo något mer, vilket resulterade i ett par kassar. Victor Fundberg fick in ett höstlöv från mittplan och gästerna såg uppgivna ut. Ludvig Strid, som inte hade haft så mycket hjälp på de målen han släppt till fick göra en riktigt fin räddning i den tredje perioden när han slängde sig på ett fotbollsmanér och nöp en boll som Torbjörn redan hade börjat fira.

Denna räddning plus ett par kassar under kort tid punkterade matchen. Coach Bergström ville givetvis finnas med i målprotokollet och löste till slut ett hattrick. Undertecknad försökte hänga med upp i anfallen och komma med i målprotokollet, men fjösarna längs marken gick inte in. Synd att inte Kulpakko stod i mål…

Tvåsiffrigt blev det när Örneflo zorrade in en boll bakom mål och efter det målet jublade till och med domarna.

Matchen spelades sedan av utan större intresse från något håll och gästerna fick en sista boll, men givetvis enbart av akademisk betydelse.

11 tappra krigare löste jumbon i serien. Vi hoppas att vi har en större trupp till veckans matcher, och på torsdag hoppas jag verkligen inte att vi får avhopp pga bakfylla.

Betyg

+++ Johan Bergström
Tog oss tillbaka i matchen och satte nivån i den tredje perioden. En härförare och titan