Sandro Agus hade lekstuga med Legends i Svingeln

Publicerad 2020-10-04 15:13

Korsvägen IBK - Legends 10-7

Fritt fall??

Det blev matchens frågetecken tillsammans med Adam Broberg efter debaclet i Svingeln i fredagskväll.

Efter snart två dygn av reflektering och analys, plus ett extrainkallat styrelsemöte så har undertecknad följande att skriva om matchen.

Det börjades ana oro redan utanför hallen i fredagskväll när dörren till Svingeln är låst och vi inte kan få komma in i hallen. Historiskt sätt talade inte detta för Legends då jag räknade ut att antal gånger detta har skett (att man får vänta utanför hallen) så slutar det oftast med förlust.

Min resultatrad sen karriären startade ser ut så här 1-43-198

Alltså 198 förluster där matchen startat med att man fått vänta utanför.

Och visst fan började det nattsvart i fredagskväll också när Korsvägens Sandro Agus gjorde mål efter 11 sekunder. Det ska sägas här att undertecknad såg inte så mycket av de första minuterna för det var ett sjuhelsikes pillande med telefonen för att dokumentera allt.

Mini Fundberg kvitterade omgående, sedan rann det på med mål första 10 minuterna och Legends fick kapitulera varje gång vi hade en gubbe i utvisningsbåset.

Rakke tog den första, Padde fyllde på... Den enda som höll sig i skinnet i denna gång från förra veckan var Simon Eckerman, men han fejkade en baksida istället för att slippa höra Bergströms skäll från bänken.

Efter första perioden stod det 3-3 på tavlan där Marcus Ödman visat upp sitt fina register via ett mål och där senare även Tunnan och Jeppan fortsatt på den fina vägen från förra helgen.

Deras mål gjordes av Pinkens Pappa och Bosse Bildoktorn, framspelat av Andro Sagus.

I paus tjatade vi om dessa jävla utvisningar och slänga upp fler bollar framför kassen, då Pajen stod i mål och man började genast tänka på en referens från Hata Göteborg-filmen.

"Skjut mycket på fettot i mål, han tar allt där uppe och inget där nere".

Och lite så blev det under kvällens match. När väl skotten avlossades så var det höstlöv som petade sig in bakom Pajen och detta kanske vi borde anammat tidigare.

Tobias Bengtson gjorde säsongsdebut utan att göra avtryck och här diskuterades det på styrelsemötet i lördags om det blir kvisten till nästa match. Bengan gör sig ju ganska bra där trots allt.

Trots att Korsvägen stack ifrån i den andra perioden och ledde 7-3, så var det glada miner hos Legends inför den tredje, men något hopp om vändningen fanns väl inte?...

Nåja, skam den som ger sig. Giffelmannen var på humör i den tredje perioden och satte två strutar inom en kort period och helt plötsligt hade vi lite vittring?

Inte blev det sämre när Jeppan reducerade ytterligare och det stod 8-6 på tavlan med dryga 9 minuter kvar.

Men vad händer då då? Jo, Bengo Lichy tar en onödig utvisning och skriver upp sig på köpa-öl-listan.

9-6 av Agusto Sandros och ett osportsligt "yes" tjoades från latinamerikanen framför vår bänk - högst osportsligt.

Jeppan gjorde sedan 9-7 och gick med bestämda steg till avbytarbänken och krävde "spela mig mer Bergström!!". Johan vågade inte kolla Jeppan i ögonen efter detta.

Siffrorna skrevs tillslut till 10-7 och som sagt, huvuden börjar att rulla nu för Legends.

Blir det inte vinst mot Utbynäs nästa lördag så är råttet mågat? Eller hur Per Ledin?

Jag tror alla vi läste ordförande Strands meddelande igår och att vi samtliga, när vi sitter på vår kammare ikväll innan måndagsångesten närmar oss, rannsakar oss själva.

Ställ er frågan, är jag en legend?

Sen kommer ni på onsdag och meddelar svaret till Johan Bergström. (enbart muntlig, ej Post It-lappar).

Så kör vi bara över Utbynäs nästa lördag och inkasserar vår första seger!

Matchens tre stjärnor

+++ Anton Joelson - Med en ny frisyr från Darins klippotek(150 kr), så sprang han allra mest!. Du kan spela hela matchen om du vill!

++ Marcus Ödman - Spelar utan knäskålar, men gör ju det oerhört bra ändå. Plus också för sin kommentar på bänken "man är ju inte i form precis".

+ Sebastian Moren - Krävde bokstavligt talat att få tre plus i betyg då han gestikulerade vilt under matchens gång att han ville ha tre plus genom att visa upp tre fingrar. Du får ett plus för din kämpaglöd, Moren.