F0910

Bra start på året!

Publicerad 2019-01-12 19:17

Det har verkligen varit en rivstart på innebandyn 2109 för Wings 09/10:or med träning igår fredag och två matcher idag lördag.

Den första matchen gick på hemmaplan i Pinntorp och vi fick möta nytt motstånd i Utbynäs. Kul att få möta lite nya lag tycker vi ledare... och förmodligen tycker tjejerna det oxå. Andreas, Anna och Ralf rattade Landvetters grymma 09/10:or, 13 till antalet, till en stabil seger med 5 - 2. Våra spelsugna tjejer bjöd på fina räddningar, lugna fina brytningar och passningar och dessutom bjöds det på mål framåt. Dessutom hade matchklockan stora behov av lite pauser då och då. Den ljöd lite när man minst anade det. Men segern var aldrig i fara och nog hade Landvetter bud på fler mål framåt men många skott gick på en duktig motståndarmålvakt eller smet strax utanför stolpar och ribba. En härlig start på året och en mycket bra insats av alla.

Den andra matchen spelades på bortaplan i Hjällsnäshallen mot Lerum. Ett par tjejer dubblerade men truppen var ändå lite mindre än i första matchen. Men de 10 tjejerna gjorde en fantastisk kämparinsats. Matchen var till en början jämn och lagen följdes åt i målprotokollet upp till 2 - 2. Men sen trycktes våra tjejer tillbaka lite och när periodvisslan tjöt så var ställningen 4 - 2 till Lerum. Marcus, Per och Peter försökte med pepp i pausen, och så kämpade vi vidare. Lerum tryckte ner oss djupt på vår egen planhalva långa stunder mot slutet men vi svarade med farliga kontringar. Och till vår stora glädje lyckades vi få in både reducering och kvittering. Vi hade till och med bud på ett ledningsmål men oavgjort kändes ändå som en seger.