Pausen förlängs i tävlingsverksamheten

Publicerad 2020-11-19 16:02
Nyss kom nytt beslut från Västsvenska IBF att pausen i tävlingsverksamheten nu förlängs till den 31/12. I övrigt gäller fortsatt de tidigare direktiven vad gäller träning, men med extra tryck på att man är försiktig. Man tillägger även att ny info kan komma med kort varsel!

https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/...


Folkhälsomyndigheten beslutade idag den 19 november om att förlänga de tidigare skärpta allmänna råden i Västra Götaland till den 13 december. Västsvenska Innebandyförbundet beslutar därefter att pausa all verksamhet i samtliga serier som administreras av Västsvenska Innebandyförbundet t.o.m. den 31 december Vår förhoppning är att kunna återuppta verksamheten i januari månad om restriktionerna mildras och att FHM tillåter detta.

Följande gäller från och med idag 19 nov till och med 31 dec:

  • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 20 nov till och med 31 dec på distriktsnivå, Herrar H2-3-4-5-6-Res-Vet-U23, Damer D1-2-3-Vet-U23 skjuts upp dessa omgångar kommer att läggas in under säsong samt läggas in efter sista omgången för att få spelat klart serierna. På mörkröd, röd nivå samt blå nivå kommer tävlingskommittén besluta om hur vi gör med dessa serier.
  • Gällande serier administrerade av Svenska Innebandyförbundet så gäller tidigare beslut för lag tillhörighet i serierna JAS, H1 och Allsvenskan dam skjuts upp t.o.m. den 30 november. Matcher i SSL dam och herr samt Allsvenskan herr spelas enligt fastlagt spelschema.

Följande direktiv ligger kvar sedan tidigare beslut:

  • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
  • Nya regler på max 8 personer gör det extra viktigt att följ rekommendationerna om att:
    - Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen.
    - Föräldrar/vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.
    - Västsvenska Innebandyförbundet uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
  • All gruppträning inomhus / utomhus är EJ tillåten för spelare födda 2004 och tidigare Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.

    Det är viktigt att vi tillsammans inom Västsvenskinnebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.

Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än t.o.m. 13 december.
ovan text är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande.

Med vänliga hälsningar
Västsvenska Innebandyförbundet.

Mikael Björk
Tävling / Distriktslagsansvarig



Det är detta vi som förening har att förhålla oss till, tills annat sägs.

Håll ut - håll avstånd


Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Landvetter Wings


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub