Publicerad 2021-06-05 19:35
1ebfaac6 11a1 45cc 9985 7b626b7ff19b

Match två i sommarserien skulle spelas mot Älvstranden.

Kul att matchen blev flyttad till en riktig inomhusplan med bra golv.

Matcherna mot Älvstranden brukar vara täta och tuffa och denna matchen var inget undantag.

Wings började klart bäst och var hetare och mer bestämda i alla situationer. 1-0 kom redan efter ca 4 minuter igenom ett skott av Tuva. Skön start och det gav nog Wings mer energi än Älvstranden

Några minuter senare så hittar Maja P Tindra B som enkelt kan göra 2-0 ensam med målvakten. Direkt på tekningen så hamnar bollen hos Stella som tar ett par steg in på Älvstrandens planhalva och sätter bollen i bortre krysset till 3-0.

Bra koll på matchen och Älvstranden tilläts inte att komma till allt för många avslut under perioden och dom avsluten som var på mål kunde Maja E enkelt styra undan. Men några minuter kvar av perioden fick Wings ett frislag i bra läge framför Älvstrandens mål. Fri slaget studsade fram och tillbaka framför målet innan Tindra B kunde lägga in bollen i öppet mål.

Nu skulle vi bara spela av sista minutrana och gå till pausvila med 4-0. Typiskt nog slarvade vi lite i egen zon och 4-1 kom med 10 sekunder kvar på klockan.

Andra perioden och vi lovade varandra att fortsätta att spela på exakt samma sätt som i första perioden och inte börja slappna av. Men det är inte enkelt alla gånger att leda med 4-1. Vi börjar inte alls andra perioden som vi spelade i första utan lät ett Älvstranden som kom ut med högre och aggressivare press styra spelat mer. Vi slarvade i uppspel och fick inte alls till det. Elin B i målet fick göra några fina räddningar direkt i andra.

Wings kämpade på och gjorde faktiskt 5-1 igenom Tindra B med pass från Maja P igen. Väldigt likt mål nummer två. Skulle Älvstranden orka resa efter det målet?

Dom vek inte ner sig utan fortsatte med sitt aggressiva spel och 5-2 kom bara två minuter senare. Wings kontrade med att göra 6-2 bara 1.5 minut senare genom Tindra B som gjorde sitt fjärde mål för dagen.

Slarv direkt efter målet och vi får inte bort bollen från våran zon och en Älvstranden spelare får vända in i mitten och prickskjuta in 6-3. Nu spelar vi inte alls bra och Älvstranden trycker på och trycker på. Vi tar lite dumma beslut i några lägen och 6-4 kommer med ca minuten kvar av matchen.

Det blev också slutresultatet och en skön vinst mot Älvstranden.

Mycket bra spel under första perioden av samtliga tjejer. När vi spelar som vi gör då är vi väldigt jobbiga och möta.

Kul med match och dom få i publiken är nog nöjda med det dom såg.

Tack för hjälpen med seket Anders och Kicki.