Två tuffa matcher mot Ale och Partille

Publicerad 2020-02-01 20:28
Lördagskvällen började i dur men slutade i moll

Först ut denna lördagskväll var Ale Mix.

Tjejerna hade bra koll på motståndarna , och målvaktens fina långa utkast skulle vi vara med på.
Lite nya positioner i matchen , intressant att se hur det utvecklar sig..
Bra spel från båda lagen, men inga riktigt heta målchanser. Det dröjde ända till 1,07 in i andra innan första målet trillade in, och då tyvärr för Ale.

Inget att deppa för, vi spelar bra och skapar en del fina möjligheter, Ales målvakt är dock som vi visste riktigt duktig och det gäller att vara kreativa i våra avslut.
Efter 6.11 gör Elin ett riktigt snyggt solomål och exakt tre minuter senare ett mycket snyggt anfall av Annie-Tuva-Maja där Maja slår in 2-1 ledningen.
Bara 44 sekunder senare var det dags igen, hårt arbete lönar sig ! Vi stressar motståndarna hårt och då gör de sitt misstag som Elin förvaltar på bästa sätt och 3-1
Vi har bra spel och det känns som vi har bra koll, och just då får Ale till ett litet slumpmål med endast 14 sekunder kvar av andra. surt.

Nu gäller det att hålla lugnet och spela boll. Inga onödiga chansbollar, men här har vi lite svårt och ställer gärna till det lite för oss.
Nellie i mål agerar dock säkert och det känns som vi tar över allt mer och spelar riktigt stabilt. Sista 2 minuterna får Ale knappt låna bollen och det är fantastiskt kul att se när vi spelar så.
Bra jobbat och en liten paus innan nästa match...

Dags för Partille och 7 av utespelarna spelar även denna match. I mål gör Emmie comeback efter ett längre uppehåll.

Stundtals slarvigt spel i försvaret, men det känns ändå som vi har bra koll. Efter 4.01 kommer 1-0 efter fint skott av Juli.
Tyvärr som så många gånger förr släpper vi in mål bara sekunder efter att vi gör mål... Denna gång tar det 8 sekunder.

I slutet på perioden släpper målskyttet helt och LH bombar in både 2-1 och 3-1 innan Tindra skickar upp 4-1 i nättaket.

Kanske gick det lite för lätt? I andra perioden tappar vi konceptet fullständigt, slarvar, tittar boll(framförallt försvarsspelet är förvirrat) och vi bjuder in Partille i matchen. 4-2 och 4-3 direkt på tekningen därefter.

Tredje börjar inte heller bra och efter dryga minuten åker vi på dagens andra utvisning. Bra boxplay, men bara sekunder efter att vi blir fulltaliga tappar vi markeringen helt och Partille får enkelt slå in 4-4

När vi 6.49 in i sista går 5-4 genom ännu en stänkare upp i nättaket av Tindra så känns det som att vi ska kunna få igång vårt spel igen, men återigen, direkt efter mål så släpper vi in mål...

Vi tappar spelet fullständigt och Emmie i mål får ingen hjälp alls och Partille gör 3 mål på mindre än 3 minuter..
Efter 12.41 får vi en reducering på skott från Frida och lite hopp tänds, ännu mer hopp när Partille får utvisning och vi satsar på spel 6 mot 5 .
Vi skapar ett par möjligheter, men det blir aldrig riktigt farligt och istället petar partille in 9-6 i tom bur med 11 sekunder kvar.

Efter den tuffa matchen mot Ale så blev det nog lite för många trötta ben i andra matchen, vilket blir extra tydligt när vi tappar in några mål.

Ingen skam att förlora mot Partille , ett bra lag och det gäller att vara på topp i 45 minuter, idag var vi inte riktigt det.