Även Wings agerar enligt GDPR!

Publicerad 2018-05-25 12:44
Idag träder den nya EU-gemensamm dataskyddsförordningen i kraft, GDPR (General Data Protection Regulation) som berör även oss som idrottsförening,

Landvetter (IBK) Wings samlar in information om dig för föreningens medlemsregister så som personnummer, kontaktuppgifter etc. Som medlem i Riksidrottsförbundet och i Svenska Innebandybundet delas informationen till IdrottOnline (Riksidrottsförbundet) för exempelvis LOK-stöd och IBIS (Innebandyförbundets informationssystem) för hantering av serie-/tävlingssystemet, resultatlistor, licenser eller liknande. Vid deltagande i cuper, som anordnas av annan förening, delas uppgifter om för- och efternamn samt födelsedatum med arrangören.

Skulle annan utomstående behöva komma åt en medlems data sker detta efter explicit godkännande av medlemmen. Samtycket till att klubben lagrar informationen om medlemmen gäller innevarande och nästkommande år då personen är medlem i klubben. I samband med att medlemskapet upphör, upphör också samtycket till lagring av informationen varpå den raderas inom den ovan angivna tiden.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub