Tungt nyförvärv till A-laget!

Publicerad 2021-10-05 19:14
Img 2818
En välmeriterad nygammal Wingsare spelar återigen för Landvetter. Alexander Johanssson är tillbaka!

Det senaste förvärvet i herrarnas A-lag är en hemvändare som varit ute och spelat i Alingsås i division 1 och allsvenskan med Lerum och Hagunda med SSL kval. Slutligen hamnade han Warberg där det även blev spel i SSL.

Men nu var det då alltså tid att komma hem till klubben som han lämnade 2014.

Alexander med sin rutin och spelintelligens kommer att lyfta laget ännu en nivå.

Han kommer vara en del av ledarstaben i Herr A men även vara engagerad i det framtida utvecklingslaget som är under uppbyggnad.

Vi tog tempen på Alex:

▪️Först och främst; Hur känns det att vara tillbaka?

- Det känns väldigt kul och inspirerande! Många år på vift nu och några erfarenheter rikare sen tiden i Landvetter Wings. Har varit runt laget nu i lite mer än 1 vecka och det det finns väldigt mycket potential och ung talang. Kan vi få in lite rutin och lite mer taktiska tankar och färdigheter hos spelarna och laget så tror jag vi kan ha en riktigt rolig säsong men framförallt börja bygga på något för framtiden!

▪️Du har kommit tillbaka till Wings efter några år hemifrån och laget har ju genomgått en förvandling senaste månaden.

Vad tänker du om det?

- Som jag skriver så är det ett väldigt ungt och talangfullt lag. Mycket skickliga individer och killar som vill vinna matcher. Robin Treve (tränaren) och jag kommer få arbeta hårt nu med att få in ett spelsätt som vi anser passar laget som helhet men också som får den individuella spelaren att känna att deras egenskaper används och behövs. Med tanke på att vi har fått börja sent med lagbygget så får vi ge det den tiden vi behöver för att sätta grunder och senare gå in på detaljer. Jag är väldigt positiv till det jag sett hittills och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans!

▪️Förutom en del poängproduktion, vad mer kan du bidra med?

- Mitt mål med att komma tillbaka till Wings är att bidra med att skapa en vinnarkultur, skapa en grupp, ett lag men också att utveckla spelare. Detta säger väl alla tränare eller ledare men mitt mål är att försöka jobba väldigt mycket med individen, spelaren.

Av egen erfarenhet kan jag säga att ju mer öppen dialog och diskussion man som spelare får med sina tränare, desto mer vill du lära och det skapar tryggheter och förtroende. Med trygghet och förtroende skapas självförtroende och det i sin tur leder till utveckling och bättre prestationer. På planen har jag som mål att kunna bidra med min erfarenhet och rutin. Spela i en roll som bidrar till lagets bästa och hjälpa till att vinna matcher.

▪️Kan du berätta lite om utvecklingslaget?

- I utvecklingslaget går jag in som ansvarig tränare och som jag skrivit tidigare så är målet samma här som i A laget. Jag kommer även arbeta med att utveckla ett spelsystem som jag har som mål vi kan ha både i A-lag och utvecklingslag inom en framtid. Huvudfokus är att utveckla individen och hjälpa varje spelare att se sin kunskap men framförallt att hitta lusten att bli bättre!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub