Sammandrag 14 dec - 2014

Sammandrag för F06 i Fun Zone på innebandy VM.

Det låter ju hur kul som helst!!

Landvetter Wings Blå ställdes i första matchen mot Lindome. Hur skulle det gå att spela på liten plan nu igen? Vi sa att vi skulle fortsätta göra det vi tränar på varje vecka. Hålla i bollen och titta upp innan vi passar, backar spelar upp efter sargen och vi rör oss hela tiden.

Tror nog att Lindome blev chockade av våra tjejer för de ljusblåa var som bålgetingar runt deras mål redan från start och det dröjde inte länge innan Maja E sprätte in bollen för 1-0. Bara sekunder efter målet så gjorde Tindra 2-0. Sedan vaknade Lindome till och lyckades reducera till 2-1. Men det var inget snack om saken. Tuva spikade sedan igen i målet perioden ut och Tindra fullbordade ett äkta hat trick med 3 mål på raken i första perioden. 4-1 i paus med mer smak! Maja E fick sedan ställa sig i andra perioden och gjorde det bra och även hon höll nollan. Andra perioden var lite jämnare men vi hade bra koll på Lindome och vi fortsatte att pressa och vi fick in två mål till av Emmie och Tuva. Mycket bra backspel av Juli och Emma H som var backar. Frågan är om inte Smilla skulle bjuda alla sina lagkompisar på den gröten som hon hade ätit på morgonen för hon dribblade som aldrig för och bollen låg som klistrad med bladet. Kul att se!!

Match två för dagen var mot våra lokala rivaler Pixbo.

Ingen peppning behövs konstigt nog i dessa matcher. :-) Vi drog igång i samma rasande tempo som mot Lindome i första matchen och det resulterade i 1-0 redan efter ett par sekunder av Maja E även denna matchen. Pixbo blev nog lite chockade även dom av våran offensiv och slagstyrka framåt. Trots att dom kvitterade till 1-1 så kändes det aldrig oroligt. Tindra spelade bra i målet under första perioden. Tuva och Emmie styrde upp bra där bak under matchen. Maja E gjorde även 2-1. Smilla fortsatte även denna matchen med sin dribblings raider. Även ett mål prickade hon in och vi hade en 3-1 ledning. Pixbo hade två duktiga tjejer som störde oss lite i spelet och dom reducerade även till 3-2. Men vi hade bestämt oss för att vinna denna matchen och formationen Juli och Emma H tryckte in 4-2 genom Emma och punkterade matchen. Emmie som stod i andra perioden fredade målet bra och vi höll undan till vinst mot Pixbo.

Finns det något skönare än att vinna just mot Pixbo??

Nu kom det ända tråkiga för dagen och det var att vi skulle behöva vänta 3 timmar till sista matchen. Men vi fick tiden att gå och taggade till för sista matchen. Hade vi väntat så länge så skulle vi banne mig vinna sista matchen också! Tyvärr så hade någon tydligen glömt att boka en domare åt oss och både vi och motståndarna Partille var måttligt roade. Efter 20 minuters försening kom matchen äntligen igång och nu skulle Partille få sig en resa.

Juli kröp ner mellan stolparna och gjorde det med bravur och höll nollan. Smilla och Maja E fick uppdraget att spela backar denna matchen och gjorde det bra även om dom var lite väl sugna på att vara med det framme några gånger. Efter lite trevande start och massor av målchanser så kom vi äntligen igång med målskyttet. Emma H gjorde det förlösande första målet och sedan var det inget snack om saken.

Partille hade inget att komma med alls och vi spelade verkligen ut dem. Emmie slet bra och med hennes hjälp så gjorde Emma H hela 6 mål, Tindra och Tuva gjorde 5 mål (egentligen 6 mål för domaren missade ett av Tuvas mål) ihop och Maja E fick göra ett back mål också. När domaren blåste av så hade Wings gjort hela 12-0 på stackars Partille.

Wings Vit hade också en lyckosam dag! Innan match pratade vi om vikten av att springa hela tiden och det blir ju så mycket lättare när planen är så liten!

I första matchen ställdes vi mot Lerum, det kändes som tufft motstånd en söndagmorgon kl 9. Men alla tjejer hade vaknat på rätt sida och Maja P inledde som målvakt. Men det märktes direkt att vi tränat hårt och spelat match mot större tjejer, det var aldrig någon snack om saken. När slutsignalen ljöd hade Stella stänkt in 2, Elma 1, Nellie 3, Maja L H 2 och Lillie 1 mål vilket resulterade i 9-0. Lerum fick till några kontringar men Maja var stabil i målet och inte särskilt svettig. Vilken smakstart!

Därefter väntade Floda. Med mycket självförtroende i ryggen var vi redo. Molly tog plats i målet och var en klippa. Målfyrverkeriet fortsatte och i denna match gjorde Stella 2 mål igen, Maja L H 2, Nellie, Lillie och Maja P gjorde varsitt. Nackdelen med att dominera är väl då att målvakterna ibland får lite långtråkigt och tyvärr kontrade Floda in ett mål också vilket gav resultatet 6-1. Och när vi spelar så bra så är ett mål i baken lätt att ta!

Wings Vit hade dragit vinstlotten i lottningen tidsmässigt och i sista matchen stod Eken från Kållered för motståndet. Eller ja, ska vi vara lite spydiga så blev det kanske inte så mycket motstånd. Här var det tydligt att våra tjejer spelat och tränat mycket och spelat mycket match. Det var aldrig någon snack om saken, målen fortsatte rasa in. I motståndarnas kasse då för Stella gjorde ett bra jobb i vårt mål. Den här gången var det Maja P och Lillies tur att bli tvåmålsskyttar medan Nellie och Molly gjorde varsitt. Matchen slutade 6-0, det kunde blivit mer men eftersom Ekens målvakt blev skadad när vi var lite hungriga på retur så fick vi be tjejerna att tagga ner lite.

Summa summarum denna dagen är att vi har riktigt duktiga tjejer och dom spelar verkligen innebandy nu. Passar och skjuter och jobbar hårt hela tiden. Riktigt skoj att se och kul att få gå på jullov med denna härliga segerkavalkad i färskt minne!