Referat Älvstranden IBK - Wings 1

Publicerad 2015-03-08 14:26

Idag var det återigen dags att möta Älvstranden på bortaplan. Det har gått ganska bra vid tidigare tillfällen och humöret i laget var på topp. Vi ledare har ibland upplevt att tjejerna varit lite trögstartade i början av matcherna så idag samlades vi lite extra tidigt och det var nog en god idé för det kändes som att alla var vakna när matchen drog igång.

Tyvärr lyckades Älvstranden peta in ett mål efter bara 2 minuter ändå. Men vi ryckte upp oss och spelet böljade fram och tillbaka en ganska lång stund. Det syns att våra tjejer lärt sig massor på träningarna och vi fick se mängder av fina passningar och kombinationer och det är många fler som vågar hålla i bollen och utmana motståndarna. Det tycker vi är kul!

Vi hade några chanser men sen hade Älvstranden tur och fick in på 2-0 och 3-0 på 30 sekunder. Några huvuden började hänga men vi kom fram till att vi inte kan ändra på det som hänt, det enda vi kan göra är att kämpa och göra vårt bästa med det som är kvar. Strax efter fick Maja L H på en stolpträff så att det rungade i hallen, tyvärr gick den inte in. Frida var också nära att göra mål därefter men vi hade inte marginalerna på vår sida.

I halvtid fick pratade vi om hur duktiga de var och att resultattavlan inte speglade spelet. Vi sa även att nu har vi chans att vinna andra halvlek.

Tyvärr var Älvstranden vassare i skyttet idag och gjorde tre mål även i andra perioden. Slutresultatet blev 6-0 men kändes inte alls rättvist. Och så bra som tjejerna spelade tillsammans idag kan de ändå vara stolta över sig själva. Vi fick se ett fint spel hela matchen, många fina passningar och ett helt lag som kämpade allt vad de orkade och som spelade tillsammans.

Hem och öva skytte så tar vi dem om två veckor när det är träningsmatcher!