Dag två i Jönköping!

Publicerad 2018-04-08 09:27
A83d54d5 6265 4d65 a936 314d66d8fc71

Dag två började med lite ”sovmorgon” och sedan frukost på skolan där vi bor. Efter frukosten så hann vi slappa lite mer och ladda ordentligt för matchen mot Värnamo.

Värnamo har vi stött på i tidigare cuper. Ett bra lag som spelar tufft och det har varit jämna matcher.

Det skulle bli exakt lika idag också. Tufft och bra tempo speglade hela matchen. Båda lagen spelade riktigt bra innebandy och det var inget fult spel även om det var hårt. Till och med domarna kom efter matchen och berömde oss för bra spel och att det var en riktigt rolig match att döma med bra tempo och schysst spel.

Matchen slutade 0-0 och det var väl ett helt rättvist resultat. Tjejerna ska ha en eloge för att dom verkligen slet och kämpade igenom hela matchen.

Stort tack för stödet från läktaren också!

Efter matchen så käkade vi lunch och sedan fyllde vi bilarna och åkte och tittade på F03/04 som hade match i Husqvarna. Sedan hem till skolan och lite vila inför sista matchen. Vi tog även med tjejerna ut på en lite promenad som var väldigt uppskattad (eller inte!?).

När vi väl var vid hallen för matchen mot Åstorp/Kvidinge så fick vi en bra uppvärmning på plan med både spring och boll. Tjejerna var taggade och hade bra koll på läget inför sista gruppspelsmatchen. Var bara vinst som gällde tyckte dom.

Matchen drog igång och vi spelade väldigt mycket på offensiv planhalva med hög press. Men även Åstorp var på hugget och hade några riktigt snabba tjejer som störde oss. Efter 6 minuter så får vi tyvärr inte bort bollen på egen planhalva och Åstorp uttnyttjar det misstaget direkt och gör 1-0. Surt! Vi öser på och jagar en kvittering innan pausvilan men bollen vill inte in.

I andra perioden skulle vi bara fortsätta spela vårt spel och kämpa på. Vi hade det mesta av spelet och pressade verkligen Åstorp. Men trots att vi fick spela powerplay i två minuter och sedan 6-5 i slutet av matchen då vi tog ut målvakten så lyckades vi inte få in en boll. Lite frustrerande eftersom vi var det bättre laget igenom hela matchen.

Surt att vi med förlusten helt plötsligt blev tre i gruppen och hamnade i B-slutspel. Tjejerna var lite sura men vi ledare bestämde att vi skulle köpa pizza istället för att äta korvstroganoff och det blev genast bättre humör hos tjejerna.

Kvällen blev lyckad trots den sura förlusten och vi hade både pizza och snacksmys på skolan.

Vid 23.00 tiden så hoppade tjejerna självmant ner i sängarna och släckte lampan för natten. Denna natten skulle inga frysa så det var vinterjackor, mössor och dubbla filtar som gällde.

Imorgon väntar Engelholm i kvartsfinalen i B-slutspelet. Dom vill vi verkligen slå då dom stoppade våran framfart i Gothia cup i kvartsfinalen senast.