Publicerad 2017-12-16 17:46
 lvstranden
Bra kämpainsats mot Älvstranden

Älvstranden i dag igen. Dock i annan hall, Tuve Sporthall. Det var lite svårt för en del av tjejerna att få ihop den kombinationen.

Vi samlades i vanlig ordning 45 minuter innan match. Var är alla tjejer tänkte vi, nä just det vi är bara 9 idag. 9 är dock fler än 8 och att vi blev 9 berodde på att Maja Liljeros- Heikkas knä "lagat sig" snabbare än beräknat och hon ville prova.

I omklädningsrummet pratade vi mycket om att kämpa. De tjejerna som var med förra veckan mot Älvstranden var inte nöjde med den matchen och alla var överens om att det var den sista lilja kämpaglöden som saknades då. Det skulle inte bli samma idag bestämde vi och alla var också överens om att det känns mycket bättre att förlora om man bara känner att man kämpat rejält.

Vi körde en ganska lång uppvärmning och när matchen drog i gång var vi redan lite varma. Dock hade matchen knappt börjat förrän Älvstranden lyckades få in 1-0. I 1:a perioden var det ganska bra spel och vi hade en hel del chanser men lyckades inte få hål på motståndarens målvakt. I slutet av perioden lyckads Älvstranden än en gång få in en boll. 2-0 till Älvstranden efter första perioden. Vi pratade om lite småsaker som t ex att vara lite tuffare i försvaret och gå in med hela kroppen och inte bara med klubben. I övrigt kändes det bra. Bra spring i benen och en härlig inställning.

2:a perioden var också den spelmässigt bra. Nu hade vi också fått förstärkning av Tuva som gick in som tredje back. Vi hade ett rejält tryck mot Älvstrandens mål och vi hade två ribbskott och ett stolpskott, eller om det var tvärtom, men bollen ville inte hitta in. Vi lyckades också få till en bra frislagsvariant som vi övat på mycket den senaste tiden. Kul. 2:a perioden slutade 0-0 men vi var väldigt nöjda med spelet trots att vi låg under med 2-0.

3:e perioden hann heller den knappt börja innan Älvstranden fick in ett mål. Fortsatt bra spel från våra tjejer men idag var en sådan dag då bollen inte ville gå vår väg. Älvstranden lyckades även få in ett fjärde mål innan vi, till slut, lyckades få hål på deras målvakt. Nu stod det 4-1 och det var ett väldigt bra spel. Tyvärr, för oss, fortsatte Älvstranden att ha flyt och lyckades göra 5-1 innan vi satte slutresultatet 5-2.

En väldigt bra genomförd match där alla skall vara rejält nöjda över hur de kämpade. Bra!

Nu får ni njuta av lördagskvällen med en kopp kaffe bryggt på vårat Wingskaffe, mumsandes på ett härlig kaka från kakservice i kläder från Newbody.