Publicerad 2017-11-19 20:48
20171119 170422
Denna gång bytte vi Lerum mot Kungsbacka!

Dags för söndagens andra match för flera av våra tjejer. Denna gång bytte vi Lerum mot Kungsbacka!

Förra gången vi mötte Varla F05 i vår seriepremiär hemma för drygt en månad sen blev det förlust med 1-5. Detta var dock inte något vi pratade om, men det verkade som om tjejerna var väl insatta i att Varla ligger i topp i serie 11…och att en vinst mot dem skulle innebära att tabellen skulle se annorlunda ut efter dagens match.

Tjejerna kändes lite fnittriga, snackiga och smått ofokuserade i omklädningsrummet och vi ledare försökte få dem att fokusera på den stundande utmaningen, men det kändes inte som om vi lyckades. Tack vare att det inte var någon match innan oss på planen så fick tjejerna en lång uppvärmning, kanske var det just denna uppvärmning som var ett vinnande koncept? Vi uppmanade tjejerna att vara på tårna från första sekund av matchen i sista uppsnacket innan matchen skulle börja. Trots vår uppmaning blev det lite avvaktande spel de första minuterna av matchen från båda lagen. Men sen hände något, två back-skott som letade sig in i motståndarnas mål och på knappt 1 minut och det står plötsligt 2-0 till oss. Glädje, och våra tjejer sporras att fortsätta att kämpa. Passningarna går fram, vi kan se många snygga kombinationer och när tjejerna kämpar i varje situation och de få gånger som bollen ändå letar sig mot vårt egna mål agerar Tuva som en mur. Inga bollar ska in i vår kasse. Vi går till pausvila med 0-2. Coachning om att de ska fortsätta spela så bra som de spelar, vårda bollen, ha kul och kämpa. Lite taktiskt snack med tavlan och därefter drog period 2 igång. Ytterligare 15 minuter av underhållning från våra tjejer! Var mest beröm som delades ut från oss ledare, några coachande ord, men mest hejarop. I andra perioden blev resultatet 1-1, en jämn och spännande match. Ytterligare en periodvila med mycket beröm och en del coachande. Tjejerna uppmanade varandra att "nu står det 0-0, nu kämpar vi" som avslutande ord innan "1-2-3 WINGS" överröstade allt annat i hallen. Därefter blåste domarna igång sista perioden. Även denna period bjöd på stor spänning, spelvändningar och storspelande tjejer som stod upp i alla situationer. När slutsignalen ljöd så var det våra tjejer som tack vare storspel, snygga passningar och att de aldrig vek ner sig eller slutade springa och kämpa, som vann. Grymmaste tjejerna, alla kategorier!!! 4-2 till våra tjejer!