Publicerad 2017-01-15 19:32
2017 01 15 14.38.02 2
Dags för derby mot Pixbo F05/06, och som vanligt var det en tuff och jämn match

Det finns vissa matcher som man inte behöver tagga tjejerna något speciellt till, det finns där redan från början. Matcher mot Pixbo tillhör helt klart den kategorin.

Matchen började direkt i högt tempo, och så höll det faktiskt i sig hela matchen. Pixbo fick ett litet spelövertag i början, då de var duktigare på att hålla i bollen inom laget, medan vi hade lite för bråttom med att få iväg bollen. 1-0 till Pixbo kom tyvärr redan efter 2:35.

Efter det blev det lite jämnare i spelet, men vi hade fortfarande lite svårt att hålla rent framför Emmie i mål. Spelet var tufft, med tyvärr många slag på klubborna, men det var nog lika mycket åt båda hållen. Frislag blev det en hel del av, och det fick vi tyvärr lida förr i den här matchen.

När det var sex minuter kvar av första, så fick Pixbo ett av flera frislag framför mål. En lite virrig uppställning av oss, och det var nu 2-0 till Pixbo. Spelet fortsatte i samma stil, och vid 10 sekunder kvar så var det återigen frislag framför vårt mål för Pixbo, och tyvärr återigen virrigt. Pixbo tryckte in 3-0 via ett fint backskott med en sekund kvar. Tungt...

I halvlek var det mycket prat från tjejerna att Pixbo-tjejerna var tuffa, mycket slag på klubborna, och att de tyvärr även verkade ha som utstuderad strategi att slå bort bollen vid våra frislag när domaren inte ser. Lite tråkigt att se sådant på den här nivån, men det är något vi får vänja oss vid, och vi får lära våra tjejer att göra domarna uppmärksamma på det.
Som ledare hade vi två önskemål inför andra halvlek, stå upp och var tuffare, samt våga hålla i bollen mer, även om man blir satt under press.

Första rådet, att stå upp och vara lite tuffare, tog tjejerna till sig direkt i andra halvlek. Det finns en härlig kämpaglöd i vårt lag, där man aldrig ger upp, även om man ligger under med 3-0 efter en halvlek i ett kommunderby. Alltid lika kul att se detta!

Vi började nu även få lite mer tryck på Pixbo-backarna, och kunde få till ett spel lite längre upp i banan. Ca sex minuter i andra halvlek var det dags för Wings först mål köksvägen, reducerat till 3-1! Spelet var nu jämnare, och tjejerna fortsatte att slita. Med sex minuter kvar av matchen var det dags för mål nummer två via köksvägen (gissa vem :) ). Nu är vi bara ett mål ifrån kvittering!

Mycket frislag var det även i andra halvlek, och återigen var det dags för ett framför vårt mål med 2:45 kvar av matchen. Samma historia, lite virrigt, och Pixbo petar in 4-2. Vi ledare tror att vi har en ganska klar plan på vad vi ska slipa på vid våra träningar nästa vecka!!

Matchen slutar 4-2 till Pixbo

Det andra rådet vid halvlekpaus, att väga hålla i bollen lite mer, blev det tyvärr inget av. Det var nog den största skillnaden mellan Pixbo och Wings idag. Vi är duktiga på att kämpa och slita oss in i matcherna, men mot ett så bra lag som Pixbo, så måte vi även få till ett bättre passningsspel.

Hur man än vrider och vänder på det, så gjorde tjejerna en bra match där alla slet och kämpade, så förlusten var inte för tung. Att förlora ett koomunderby svider dock, hur väl man än har kämpat :)