Tidig matchstart och Varla skulle komma på besök i första matchen för dagen.

Varla var tidiga och hängde på dörren när vi kom till hallen och såg riktig taggade ut.

Första perioden var jämn och båda lagen hade ett bra tempo.

Vi hade några bra målchanser som vi dock inte lyckades förvalta på bästa sätt.

0-0 i paus.

I andra perioden drog Varla upp tempot rejält och samtidigt slutade vi springa. Detta var ingen bra kombination och Varla tog ledningen med 1-0 redan i 3 minuten. Dock lite turligt skall nämnas.Varla fortsatte i sitt höga tempo och vi fick ingen ordning på spelet och tyvärr inget spring i benen heller. Det är väldigt jobbigt att bara slå bort bollen och jaga hela tiden och innan periodvilan gjorde Varla både 2-0 och 3-0 inom en minut.

Under pausen försökte vi ledare förklara att om vi inte började springa mer och släppa bollen mer till varandra så skulle det bli jobbigt att hämta ikapp tre mål.

Verkade som om tjejerna hade lyssnat och redan efter dryga 30 sekunder så reducerade vi till 1-3 med ett riktigt fint anfall. Nu kändes det som om tjejerna var lite mer heta och vi var långa stunder nere i Varlas zon och pressade.Men tack vara en bra målvakt hos motståndarna så lyckades vi inte få in bollen i nät trots många chanser under perioden. Tyvärr så kontrade Varla in två bollar till på oss i våran press och en sur förlust med 5-1 i första seriematchen.

Lite missvisande resultat för vi var inte så mycket sämre än Varla.

Dags för match 2:

De 7 tjejer som dubblade idag, stärktes upp av 4 tjejer med fräscha ben till dagens 2dra match. Tror att vi hade tjejer som var sugna på revansch efter dagens första match, lite sammanbitet i omklädningsrummet och snabbt mellanmål innan dagens andra match mot Lerum F05. Matchen inleddes något trevande, men det kändes som om våra flickor hade lite bättre tryck mot deras mål än vad motståndarna hade mot vårt. Mållöst i 1a perioden. När 2ra perioden ska börja, visar det sig att motståndarnas målvakt vill byta sida pga. motljus som letat sig in mellan springorna på mörkläggningsgardinerna. Efter lite utredning, lyckades vi sänka gardinen så att inget motljus fanns kvar, men vi bytte ändå sida för att det skulle vara rättvist. Våra tjejer fortsatte trycka på och visade på många fina passningar, och lite mer snack i 2ra perioden än i 1a. Detta gav utdelning till slut några minuter in i 2ra perioden då vi får in ett mål i deras kasse. Detta mål kommer inte gå till historien över snygga mål, men ändå gott med en ledning på 1 mål mot 0. Lerum fick dock in ett kvitteringsmål när dryga 5 minuter återstod av 2ra perioden. 1-1 var ett resultat som stod sig exakt 22 sekunder, då Lerum lyckas få in ytterligare ett mål bakom en storspelande Tuva. Våra tjejer såg nästan lita paffa ut efter 1-2 målet, men lyckades hålla upp tempot till periodvilan. Även i denna vila pratade vi om att passa, snacka, springa och fortsätta att ha kul! "Det vänder snabbt i innebandy"…och mycket riktigt, 12 sekunder in i 3dje perioden lyckades våra tjejer spela sig till ett mål och det står 2 lika. Detta är ett resultat som sedan står sig matchen ut, våra tjejer kämpade, sprang, pratade mer och mer ju längre matchen vi kom. Vi kan inget än applådera våra tjejer, det var ett rättvist resultat i en jämn match.

Ska finjustera lite grejer under veckans träningar så blir vi farliga till nästa helg.