Publicerad 2015-02-01 18:36
Bild

Lindås IBK - Landvetter Wings 1

10 starka Landvettertjejer samlades för bortamatch i X3M Arena mot Lindås IBK som tidigare besegrat Pixbo två gånger. Hur skulle detta sluta? Men det var en taggad trupp som kom till spel och nu är alla väl medvetna om hur vi ska spela; passa bollen, använda sargen och inte vara rädda för att hålla i bollen och driva själva.

Trots det var det en ganska trög start, vi har en tendens att vara lite avvaktande i början av våra matcher, och det utnyttjade Lindås och gjorde 1-0 tidigt i matchen. Men inget suck och gnäll för det utan tjejerna kämpade på, kanske lite trötta men drygt halvvägs in i första perioden kom Tindra fri och fick på ett bra skott som reducerade till 1-1. Stor lycka som dock inte varade så länge utan Lindås fortsatte trycka på och gjorde även 2-1, trots strålande insats av Maja P i målet. I halvtid stod det alltså 2-1.

Vi flyttade om lite i truppen. Molly tog plats i målet och Maja P och Maja L H stöttade Annie som backar. Tuva fick kliva upp och bilda kedja med Tindra och Tuva-Li medan Stella, Emma och Smilla fick fortsätta tillsammans. Vi pratade också mycket i halvtid om att vi hade 20 minuter kvar att kämpa och att vi nu skulle ut och visa Lindås hur innebandy spelas. Och det gjorde vi. Från start till slutsignal så var det Landvettertjejerna som tryckte på. 10 minuter in i andra kom Maja L H fri och det visst blev det mål, 2-2. Inte långt där efter gjorde Maja P en tjurrusning över hela plan och det betydde 2-3. Vilken lycka! Lindås fick några kontringar men försvar var aldrig riktigt nära, Molly fick göra några fina räddningar men resultatet stod sig. Bortaseger 2-3!

En stor eloge till dagens kämpar som fick mycket speltid pga av lite sjukdom. Tuva-Li, Tindra, Maja L H, Stella, Smilla, Emma H, Molly, Maja P, Tuva och Annie gjorde alla en strålande insats och dagens seger är resultatet av riktigt god laganda och kamratskap.

Ett stort tack även till Stellas mamma Marie som assisterade på tränarbänken, TACK!