Publicerad 2014-10-19 21:22
20141019 102807
Dubbelmötena mot Pixbo i hemmapremiären bjöd på både vinst och förlust

MATCH 1
Innan alla hade förstått att vi verkligen skulle spela match idag kl.08.00 stod det 0-2 i baken redan efter 1.20 i period 1. Vi såg smått chockade ut - hur skulle detta sluta...
Det kändes som tjejerna hade en väldig respekt för motståndet, men vi tog oss samman och började springa och kämpa, vi gjorde tyvärr inga mål men spelade bättre och bättre, när period 1 var slut stod det 0-4.

I periodpaus bytte vi målvakt från Molly till Elin och vi ledare ändrade lite i taktiken medans tjejerna pratade om helt andra saker...:-)

Laget kom ut i period 2 och verkligen kämpade, det gick bättre med det mesta som inte hade funkat i period 1.
Pixbo gjorde 2 mål och Molly som hade varit målvakt i period 1 gjorde vårt enda men ack så viktiga mål med ett stenhårt skott som vi övat mycket på de senaste träningarna.

Morgontrötta tjejer gjorde en härlig kämpainsats, ibland vinner man och ibland förlorar man...

MATCH 2
Äntligen hemmamatch i vår innebandy borg igen! Derby mot Pixbo. Kan det bli roligare än så?
Vi ledare tyckte inte det i alla fall!
Men tjejerna hade tydligen en annan åsikt och pratade redan i omklädningsrummet om hur bra och stora Pixbo alltid är! ”Vi kommer aldrig att vinna” mm hördes under samlingen.  Men oj oj oj vad fel dom hade!

Vi taggade till oss ordentligt och pratade igenom hur vi ska spela som vi tränar på träningarna och inte bjuda på några skottchanser för motståndarna.

Vi startade matchen i ett rasande tempo redan från början och efter 2.26 hade vi gjort 1-0 genom Tuva och det märktes direkt på tjejerna att dom blev lättade och fick självförtroende av målet. Nu skulle dom få…..

Trots att Pixbo kunde kvittera efter 4 min så fortsatte vi att spela vårt spel och tryckte ner Pixbo rejält på deras planhalva. Vi sprang som aldrig förr och var som getingar runt Pixbos mål gång på gång.
Kom dom fram till avslut så räddade vår duktiga målvakt Stella som stod i första perioden.
Maja P tryckte in 2-1 efter 6.30 och sedan började showen med Maja L-H, Tindra och Maja E!
Den formationen gjorde 3 mål på dryga 1.5 min. Fantastiskt skoj att se.

Dagens backpar Nellie och Tuva-Li spelade precis som vi sagt och plockade bort Pixbo gång på gång. Även Iris och Juli som var backpar i första perioden spelade strålande. Trots att Iris har halva längden mot många av sina motståndare så kliver hon aldrig undan. Gott kämpat!

I stort sätt alla uppspel från backarna gick som vi ville….efter sargen!
Vi gick till periodvila med hela 7-1 efter ytterligare mål av Tuva och Maja P.

Andra perioden bytte vi till Nellie i mål och Stella fick kliva in som back.

Denna perioden var jämnare och det var inte så konstigt för Pixbo fick spela med 6 utespelare efter vi gjort 7-1 men vi spelade riktigt bra och hade många chanser på fler mål. Nellie fick göra några ingripanden i mål och Stella skötte nu sin backplats klockrent.

Elma sprang och slet hela matchen och var riktigt het på sin vänsterkant. Vi spelade bollen och kom till fina avslut under hela matchen.

Tuva lyckades få in en boll till och sitt tredje mål för dagen så matchen slutade med hela 8-1 till Landvetter Wings.
Så nu MÅSTE verkligen Pixbospöket vara borta för våra enormt duktiga tjejer!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Väl kämpat idag tjejer och tack för det stora stödet från läktaren.