F0506

Idag blev det åka av...

Publicerad 2018-01-21 21:15
St lkvinnan
Supertjejer
Tempofylld match i Mölnlycke

Dagens andra match spelades i Mölnlycke, mot Pixbo. Pixbotjejerna gick förbi en del av oss i Wingspubliken när de skulle till match och det var rejält stora tjejer vi skulle möta. Det här blir tufft tänkte vi. Till en början blev det också det, tufft alltså. Klockan hann inte gå många minuter, om ens någon, innan Pixbo lyckades få in en boll i vårt mål. Det var en s k "Icke chans" som letade sig in i Wingskassen. Hur skall detta gå kunde man vid denna tidpunkt undra. Ja, ganska bra visade det sig. Strax efter Pixbos ledningsmål så fick vi in ett mål, på ett frislag. Nu var det ett enormt tempo i matchen och man kunde höra från publiken, "Hur skall de orka hela matchen i detta tempo". Vi som känner till våra tjejers kapacitet lugnade dem och sa att det är inga bekymmer. Det enda som inte flöt på i matchen var matchklockan. Den stannade var 90:e sekund och det var inte alltid sekretariatet noterade detta. Till slut krävdes en myndig stämma från Norrland för att de skulle få ordning på klockan.

Första perioden tog slut och Wings ledde. 2-1 tror jag det stod men är inte helt säker då jag var tvungen att hämta andan...

Vad som sades i paus vet bara de som var på plan men något bra var det alldeles säkert för Pixbo hade inte mycket att sätta emot våra turbotjejer i andra perioden heller. Visst, de hade en del farliga chanser men vi hade en vägg i målet som de inte lyckades få hål på. Bättre utdelning hade vi då vi lyckades göra både 3-1 och 4-1 innan andra perioden var slut.

I tredje perioden fortsatte det fina spelet och om det sades att vi i Hindåsmatchen inte var tillräckligt tuffa så tog vi igen det i denna matchen. En del rejält tuffa närkamper och båda lagen var lika tuffa. En Wingsspelare försvann t ex ner bakom sargen och vi undrade en kort stund om hon hamnat i pannrummet. Tack och lov gick det bra och spelaren i fråga verkade inte påverkas nämnvärt negativt att "tryckaren".

Även i denna match skötte sig klacken exemplariskt och sista minuten klappade dem Wings till seger. 7-1 slutade matchen och vi torde vara bäst kommunen. I alla fall denna helgen.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub