Innebandy som lördagsunderhållning

Publicerad 2017-12-09 21:59
F42063e7 8f32 4372 92a7 60bc64dd9b13
Hur spenderar man bäst en lördagkväll? Man spelar match med Wings F0506 i Onsala såklart!

Dagens motstånd stod Onsala IBK F05 för. Senast vann vi hemma i Landvetter, men vi visste att detta skulle bli en jämn match på bortaplan. Dagen till ära hade vi fått låna in tre 04:or och en 08:a, så vi hade ett åldersspann på fyra år :)

Det var en liten trevande start på matchen, då tjejerna hade lite svårt att hitta fram med sina passningar och hitta sina positioner i uppspelsfasen.
Fem minuter in i matchen kommer ändå vårt och matchens första mål, 1-0 till Wings! Spelet är jämnt, och ganska fysiskt vid sargerna, men vi står upp bra. Men, bara två minuter senare kommer kvitteringen från Onsala, 1-1. Första perioden böljar fram och tillbaka utan att någon sida får något övertag.
10:36 kommer ett nytt ledningsmål från Wings, 2-1. Men, en minut senare är Onsala där igen och kvitterar. Snart dags för periodpaus, men vi lyckas ta ledningen igen, med 12 sekunder kvar av perioden. 3-2 till Wings, skönt!

Till andra perioden får vi förstärkning i form av Maja Enlund som kommer direkt från match med F0304. Tur var väl det, för Annies knän fortsätter att bråka, och vår kapten för dagen får fortsätta matchen med att peppa de andra tjejerna från bänken.
Spelet är lika jämnt i andra perioden, men mycket målsnålare. Onsala kvitterar till 3-3 efter 5:26, och det är även ställningen i andra periodpausen.

Då uppspelen från backar upp till center och forwards inte riktigt vill funka under de två första perioderna, så föreslår vi att vi skall försöka slå upp bollen mer i hörnena vid anfall istället, då vi har flera tjejer som är lite snabbare än Onsalas backar. Vi får lite mer lägen i tredje perioden igen, men Onsala är farliga framåt också. 3:17 in i tredje perioden tar Onsala ledningen för första gången i matchen, 4-3.
Tjejerna kämpar på och klarar en utvisning utan att släppa in någon boll, men tyvärr lyckas vi inte riktigt få in bollen i Onsalas mål heller, trots en del fina lägen.

När det är knappt två minuter kvar av matchen tar vi timeout, och tar av vår målvakt för att kunna spela 6 mot 5. Vi har försökt detta i några matcher tidigare, men tyvärr funkar det inte den här gången heller. Onsala får in en boll i öppet mål när det är ca 50 sekunder kvar. Undertecknads taktik föll inte i god jord hos tjejerna, så det kan nog vara den sista gången vi spelar 6-5 på en stund :)

Vi tog ett litet snack i omklädningsrummet efteråt på grund av vår lite tråkiga avslutning av matchen. Kombinationen av avbön från ena halvan av ledarstaben och att vi hade med oss resterna av godiset från Wings julavslutning gjorde att vi kom därifrån med glada miner ändå.

Bra kämpat tjejer, och tack till Emma B, Hilma, Cheri och Tuva B som valde att tillbringa lördagskvällen med oss!