Jämn match i Lerum

Publicerad 2017-11-19 15:04
20171119 115137
Lagom till avfärd mot Lerum började snön vräka ner men Wingsare löser det mesta och till matchstart var även målvaktsstället på plats!

Snökaos och match mot Lerum…..

Precis till samlingen så kom snökaoset. Vi fick köra slalom mellan stillastående bilar på E20 mot Lerum.

Men alla tjejer var på plats i god tid innan matchstart.

Dock saknades högtalaren och det var inget bra tecken…..

Båda lagen startade i ett bra tempo. Anfall åt båda hållen men inget riktigt farligt läge för något av lagen.

Kändes som om det var lite av ett ställningskrig på planen.

Vissa stunder trycket vi ner Lerum bra i deras zon men vi kom aldrig till något riktigt bra läge.

Men med 10 sekunder kvar av perioden så lyckades bollen studsa in på något sätt och vi fick ett psykologiskt viktigt mål innan periodpausen.

Direkt i andra perioden tog Lerum tag i taktpinnen och vi var inte alls med. Stod mest och tittade på våra motståndare och Lerum kunde enkelt smälla in kvitteringen.

Lerum fortsatte att spela i bra efter målet och vi hade det lite jobbigt runt vårat mål. Vi är lite för snälla mot våra motståndare stundtals.

Vi lyckades rida ut stormen och tog oss in i matchen mer och mer. Efter 9 minuter tog vi åter igen ledningen efter ett fint mål.

Vi började spela lugnare och vårdade bollen mycket bättre bytena efter målet och det kändes som om vi kontrollerade matchen bra just nu.

Men då händer det som inte får hända…..självmål!!

Alla tog det dock bra och peppade istället för att gnälla och sura. Snyggt tjejer!

Inga mer mål i perioden och inför tredje stod det 2-2.

Återigen blir vi alldeles för stirriga och stillastående och låter Lerum bestämma i våran zon.

Vi har ingen adress i passningarna och är tvåa på bollarna. Lerum känner av detta och pressar hårt och efter 3 min så tar Lerum ledningen efter ett skott som går utanför och sedan studsar ut igen framför mål och är man hungrigare och mer på tårna så är det mål då.

Återigen jämnar vi ut spelet och vi har långa perioder nere i Lerums zon. Tyvärr händer samma sak efter 9 minuter som vid 3-2 målet och det står 4-2.

Vi tar timeout och säger åt tjejerna att lugna ner sig när vi har boll och passa bollen med adress och skjuta mycket och ta returer. Vi kommer även att ta ut målvakten med 2 minuter kvar bestämmer vi.

Trots bra spel och bra press på Lerum så lyckas vi inte göra några fler mål och vi åker på en sur förlust.