Publicerad 2018-01-14 17:34
20180114 130046
Premiär för vårens seriespel och en ny bekantskap stod för motståndet

Match i Hall of flame mot Vinga som vi inte mött tidigare.

Tjejerna var beredda på en tuff uppgift då motståndarlaget innehöll 12 tjejer födda03 och 3 Födda 04. Innan vi gick ut sa vi att vi kör som vanligt. Tuffa och pressa högt.

Matchen blev riktigt jämn och till en början ganska få målchanser. Tjejerna spelade som vi ledare instruerat och det är riktigt kul att se att spelet som vi pratar om sitter mer och mer.

Även i andra perioden blev det mest ställningskrig. Några bra chanser åt båda håll. Emmie i vårt mål gjorde några fina räddningar och lite tur med slutsignalen då den ljöd en halvsekund innan en boll låg bakom Emmie.

0-0 efter 2 perioder. Inte mycket att ändra inför sista utan fortsätta som vi gjort. Lite mer skott vill vi kanske se i sista perioden...Och än högre press...

I sista periodens inledning pressade vi på ordentligt och skapade flera riktigt heta chanser. Ett under att ingen boll lyckade leta sig in bakom Vingas duktiga målvakt.

Efter drygt 5 minuter försöker vi rensa undan i försvaret framför Emmie, lite oturligt studsar bollen till en VInga spelare som klipper till och via en av våra klubbor rakt upp i nättaket. Attans!

Men inga hängande huvuden. Vi fortsatte pumpa på och skapa massor med chanser. Men vissa dagar vill bollen inte alls dit vi vill att den skall... Riktigt bra press under slutminuten men tyvärr ville det sig inte och Vinga-tjejerna gick vinnande ur striden med 1-0

En mycket bra genomförd match där alla kämpade och spelade så som vi pratade om innan match. Stabilt och bra försvarsspel & bra rörelse och passningsspel i anfall. Fortsätter vi så här så blir det kanon framöver! Härligt jobbat!!

Våra tappra och kämpande Wingstjejer fick efter matchen en visning i brandstationen av Astrids pappa Dan som svingade sig ner för stången och snabbt och lätt var förlusten glömd.

Nya friska tag nästa helg då Hindås 0405 och Pixbo 05 står på agendan. Kallelser ligger ute så svara på den så fort ni kan och så har vi träningar som vanligt tisdag och torsdag!