Målrikt värre i Lerum.

Publicerad 2020-02-23 16:01
F9e106de 8a36 4ff4 b3cd 1d96ef7a99dc

Lerum startar i ett rasande tempo och trycker ner oss ordentligt redan från start.Dom gör också 1-0 efter 1.50. Vi får jaga och har svårt att få bort bollen från egen planhalva. Trots det så lyckas vi kvittera till 1-1 genom Clara på pass från Elin. Lerum fortsätter sin press och tar åter ledningen 5.40 in i perioden. Efter det målet så jämnar spelet ut sig och vi kvitterar genom Tuva med pass från Bäckvall. Minuten senare gör Stigevall 3-2 med ett snyggt pass från Elin. Bra spel från Wings nu. Men Lerum är inte ofarliga dom heller och när vi slarvar lite så hugger dom direkt och gör även 3-3. Wings fortsätter att trumma på och gör 4-3 med en minut kvar igenom Tuva med pass från Bäckvall igen. Lerum har dock inte gett upp perioden och 30 sekunder senare så ligger bollen i kassen igen för 4-4. Lite onödigt av Wings att släppa in det målet. Men men...4-4 inför andra perioden.

Andra perioden börjar med ett bra Wings spel och Tindra gör 5-4 med pass från Tuva och av bara farten gör hon även 6-4 med snyggt skott i krysset med ett snyggt dropp pass från Maja P. Wings är bra nu och vi får även spela PP när Lerum är 6 spelare på plan och åker på en utvisning. Inget mål under dom minuterna men 7:an skulle komma när Tuva passar fram Maja P som sprätter in bollen. 30 sekunder senare åker vi på en utvisning när Elin åker ut för liggande spel. Alla trodde dock att Lerum skulle åka ut för hårt spel men efter att domarna snackat ihop sig så fick vi tvåan för liggande spel i situationen innan. Bra BP som vanligt av tjejerna och ledning med 7-4 inför sista perioden.

Vi visste att Lerum skulle pressa högt från start för att komma ikapp i målprotokollet när perioden drog igång och tjejerna pratade om att vara med från start. Men som det har hänt i tidigare matcher så tappar vi det helt och spelar stressigt och virrigt. 5-7 och 6-7 kommer direkt. Time out från Wings för att lugna ner tjejerna. Lerum spelar bra nu men vi släpper inte in fler mål trots att det fortfarande är lite virrigt på plan. När sedan Enlund hittar Elin med ett snyggt utkast och Elin får komma ensam med målvakten och får trycka in 8-6 känns det riktigt bra.

Vi bjuder dock in Lerum omgående igenom att åka på en utvisning igen. Bra box igen av tjejerna och Tuva kontrar snyggt in 9:an med mål via köksvägen. Starkt av tjejerna. Lerum får dock ett tröstmål när det är 17 sekunder kvar av matchen. Skönt att vi reder ut detta och får åka hem till Landvetter med 3 nya poäng.