Matchreferat från matchen mot Ale F0405

Publicerad 2018-12-08 21:16
Aleibk logga
​Idag blev en lite speciell match, då vi bara fick ihop nio spelare mot Ale F0405.

Efter att tjejerna tagit en runda ute i Ale centrum för att vakna till, så samlades vi i caféet på Ale Kulturrum för att diskutera hur man kan/bör spela när vi bara är nio spelare. Ett bra snack i 15 minuter där vi tränare tror att vi triggade igång tjejernas "taktikhjärnor". Vi kom överens om att vi testar med endast två backar, och två fulla kedjor. Taktiken skulle vara att vi inte stressar högt med forwards på deras backar som vi brukar, utan spelar mer som äldre lag gör, där man möter motståndaren ungefär vid två tredjedels plan.
Smart spel och positivt pep behövs idag!

Första perioden börjar med rätt försvarstaktik, men vi får inte riktigt igång tempot i vårt eget spel. Ale har en hel del boll, och vi får inget tryck i vårt anfall. Våra två backar kämpar på, och tränarna får stå vid sargen och ha vattenflaskorna redo konstant.
En liten studsande boll högt från Ales back letar sig tyvärr in i vårt mål, och vi ligger under med 0-1 efter första.

I första pausvilan identifierar tjejerna direkt varför vårt anfallsspel inte funkar som det skall. Det mer avvaktande försvarsspelet smittar av sig på vårt anfallsspel och vi spelar inte som vi skall. Högre tempo och intensitet krävs! Vi tränare är mycket imponerade av tjejernas analys, kul att tjejerna tänker innebandy och försöker förklara för varandra vad som behöver ändras!

I andra perioden är det mycket bättre spel av våra tjejer. Tyvärr släpper vi in en boll till, men lite senare i perioden kommer vårt första mål efter ett mycket bra spel med pass från kanten in i slotet och direktskott i öppet mål. 1-2 efter två perioder.

Positiva tongångar i andra pausvilan, men en strulande fot gör att en center och en back byter position med varandra. Tjejerna tycker att det funkar med två backar fortfarande, och vi bestämmer att vi tar en timeout efter ungefär halva tredje så att de får vila lite extra.

Tredje perioden vill inte riktigt komma igång lika bra som den andra gjorde. Spelet stämmer inte riktigt, och vi tränare väljer att ta en timeout efter sju minuter för att diskutera med tjejerna. Återigen klockren analys av tjejerna, bytet mellan center och back funkade inte alls, vi byter tillbaka och kör igång igen.
I de tredje perioden har vi många chanser att kvittera, men det blir även svettigt bakåt med en del chanser för Ale. Två minuter kvar, och vi tar ut målvakten för att köra 6-5. Spelet funkar bättre än senast vi spelare 6-5, men Ale får till slut ett frislag nere vid vårt hörne med en minut kvar, och vi slänger in målvakten igen.

Tyvärr blir det inga fler mål, och vi förlorar med 1-2.
Stämningen är ändå ganska god, tjejerna känner att de har gett allt, och även att de är rätt nöjda med tanke på att vi bara var nio spelare.

Vi tränare känner också att detta var en positiv match, där tjejerna var bra med i det taktiska snacket, och hela tiden villa vara med och diskutera hur vi kunde förbättra spelet. Tror att vi lärde oss en hel del av denna match.