Pixbo igen

Publicerad 2017-01-30 21:53
Pixbo 20170129
För tredje gång på två veckor så var det match mot Pixbo.

Efter 2-4-förlusten mot Pixbo för två veckor sedan, och revanchen med 4-1 förra helgen så var det dags för match mot Pixbo igen.
Inför matchen tragglade vi igenom det vi ville göra bättre jämfört med förlustmatchen, dvs att stå upp mer i närkamperna, våga hålla boll
under press och att ha bättre koll när motståndarna har frislag nära vårt mål.

Matchen blev dock ganska olik förra bortamatchen från Pixbo, då det blev lite mer spel och mindre närkamper, så vi blev inte riktigt utmanade på de punkter vi diskuterade innan match. Att vi spelade i den stora hallen gjorde nog sitt till.
Tjejerna började i ett härligt tempo och vi satte press ganska omgående. Vi hade övertaget i spelet, och 1-0 kom efter ca nio minuter.
Pixbo kom tillbaka och jämnade ut spelet lite, och hade en fina chanser. Men, det hade vi också, och efter 15 minuter var det dags igen, 2-0 till Wings!
I halvlek var det inte mycket att diskutera med tjejerna. Vi var nöjda med spelet, och bestämde oss att försöka hålla upp samma tempo i andra halvlek.

Andra halvlek började ganska jämnt, med flera fina målchanser åt båda håll. Allt eftersom tiden gick, märktes det dock att våra spelare började bli trötta.
Pixbo tog över allt mer, och vi skall vara glada att vår målvakt var i utmärkt form, med massor av svettiga räddningar. Vi hade flera lägen att utöka vår ledning,
men koncentrationen fanns inte riktigt där i slutet.

Efter 13 minuter av andra, så fick Pixbo till slut in bollen, och reducerade till 2-1. Vi fick svårare och svårare att få upp bollen och spelet på Pixbos planhalva,
men det såg ut som vi skulle lyckas hålla undan ändå. Men.... med 33 sekunder kvar av matchen, så letade sig bolluslingen tyvärr sig in i nätmaskorna i vårt mål igen.
Surt....

Matchen (och mini-matchserien) slutade alltså avgjort, vilket kanske var ett rättvist resultat med tanke på hur målchanser fördelades mellan Wings och Pixbo.
Bra jobbat som vanligt, men nästa gång tar vi tre vinster :)