F0506

Rapport från Öckerömatchen på Hönö

Publicerad 2017-02-04 16:31
Bra spel och härlig inställning

Det är alltid lite speciellt att åka till match mot Öckerö. Det har nog med båtresan att göra. Första spänningsmomentet är om man skall hinna med färjan. Nästa spänningsmoment är när man skall fatta vilken ö man skall till. Match mot Öckerö borde ju spelas på... precis Hönö. Det som inte borde vara så spännande är att hitta till hallen. Undertecknad sa till Alams pappa att det går inte missa hallen, "det är bara att ta vänster i första rondellen och sedan vänster igen". Trots det var undertecknad och vände vid Fotö med halva laget i släptåg. Ja, ja. Efter detta så var allt som vanligt. Taggade tjejer som var lagom spralliga så som de brukar vara, förutom när vi har tidiga morgonmatcher då de knappt orkar hålla upp ögonen vid samling. Vi snackade ihop oss och sa vad vi skulle fokusera på. I dag provade vi även en ny form av uppvärmning i omklädningsrummet- "Dansjage". Det var underbart att se Jerker och Rene dansa runt med tjejerna i denna form av "jage".

Efter sedvanlig uppvärmning på plan så drog matchen igång. Det var riktigt bra spel och högt tempo direkt. Bra passningskombinationer och en hel del målchanser. Tjejerna har blivit bra på byten och många gånger kom de själva och bytte. Vid några av bytena så höll backar i bollen i väntan på att laget skulle samla sig. Riktigt moget spel. En annan rolig sak att se är hur tjejerna tar med sig det som vi tränar på in i matchsituationerna. Vi har t ex övat på att komma från anfallande hörn upp i en båge och skjuta mot mål. Detta gjordes ett flertal gånger under matchen. Häftigt!

I paus stod det 3-0 till oss. Det var inte mycket vi behövde förbättra det enda vi kom på var att vi kunde vara ännu mer aggressiva mot deras backar när vi anföll. Annars var största utmaningen i paus att få tjejerna att lyssna på oss istället för att kolla på pausunderhållningen. Detta löste Rene genom att låta flickorna sitta med ryggen mot underhållningen så de bara kunde fokusera på oss ledare och idrottshallens plåtvägg...

I andra halvlek så fortsätta tjejerna spela bra innebandy. Målen fortsatte att trilla in och det blev 4-0 och 5-0 innan Öckerö lyckades få hål på oss. Efter deras mål gjorde vi även 6-1 och slutligen 7-1. Många av tjejerna hävdade även att vi gjorde ett mål till men eftersom domaren bestämmer så sa vi att "Det gjorde vi inte". Från bänken kunde höras kommentarar som att: "Ni måste jubla om ni gör mål för då blåser domaren för mål..." Huruvida det är god innebandyetik eller ej får ni diskuttera under röstningen i kvällens Mello:)

Även om vi hade en trygg ledning så slappnade inte tjejerna av. Det var hela tiden en grym kämpainställning och var Öckerös tjejer lite tuffa så var det inte så att det gick obemärkt förbi.

Idag var det återigen riktigt kul att vara ledare för detta grymma lag. Och trodde man att det var slut med spänning så trodde man fel. Vi lyckades hinna med färjan med ca 1 sekunds marginal. Misstänker att inte alla bilar hade samma tur men de fick i så fall njuta lite extra av Öckerö... eller om det var Hönö.

Jörgen Österlund
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub