Referat från matcherna söndagen 15/3

Publicerad 2015-03-16 09:22

Stenungsunds IBK - Wings 2

10 laddade Wings tjejer slöt upp i Sundahallen för att möta Stenungsund IBK. Det var en gigantisk trupp som mötte oss när vi kom in i hallen, både i antal och i storlek… Men vi hade bestämt oss för att gå ut och ge järnet, det är ju trots allt bara en seriematch kvar. Inte ens Stenungsunds försök till psykning innan matchstart, när de skickade ner sina största tjejer (ca 165 cm långa!) att hämta bollarna hos Hanna och Stella, kunde rubba inställningen idag.

För första gången på hela säsongen så gick tjejerna ut och dominerade. Fint spel, många skott och bra passningar. Bra brytningar och backarna jobbade bra in i anfall medan forwards följde med hem i försvarsspel. Och Maja E i mål gjorde ett kanonbra jobb. Riktigt kul att se! Det tog knappt 9 minuter innan Tindra fick in första bollen. Innan dess hade vi sett flera fina skott och stolpträffar. Detta sporrade tjejerna ännu mer och vi fick se ytterligare fina passningskombinationer. Med drygt 4 minuter kvar i första perioden gjorde även Hanna mål, 0-2. Efter det märktes det att tjejerna spelat fler byten än motståndarna och de blev lite trött men höll i till halvtid.

I halvtid berömde vi tjejerna för deras fina spel och vi kom överens om att kämpa lika hårt de sista 20 minutrarna. Tidigt i andra gjorde Tindra sitt andra mål, ledning 0-3. Flera av tjejerna hade fina chanser men sedan kom en kontring och 12 minuter in i andra fick Stenungsund in bollen, 1-3. Det rörde dock inte våra kämpar i ryggen utan de fortsatte och med 5 minuter kvar gjorde Lillie 1-4, vilket även följdes av flera skottchanser och fina passningar. Med några minuter kvar började våra kämpar bli slitna och till slut gjorde Stenungsund 2-4. Det blev också slutresultatet.

En stor eloge till dagens kämpar; Maja E, Smilla, Molly, Lillie, Emma K, Tindra, Emmie, Stella, Hanna och Annie, ett härligt bevis på laginsats och fighting spirit ända in i mål. Det här tar vi med till sista seriematchen och Warbergspelen, det kommer bli kul!

Marstrand - Wings 1

Söndag och dags för säsongens sista seriematch för Maja P, Tuva, Frida, Alice, Maja L-H, Alma, Emma H, Nellie och Juli.

Vi ställdes mot Marstrand som vi har haft det tufft mot under säsongen, och med endast nio spelare så visste att det skulle krävas något extra av tjejerna idag.

Matchen började med att Marstrand hade ett ganska bra tryck mot oss, trots att vi sprang och kämpade bra direkt från start. Maja P stod upp bra i målet, och vi kunde jämna ut spelet lite allt efter som.

Tyvärr kom 1-0 till Marstrand vid mitten av första halvlek tack vare att vi missade lite markering framför mål. Tjejerna fortsatta dock kämpa på efter Marstrands mål, och vi började få mer och mer spel i anfall.

Innan matchen hade vi tryckt mycket på att det inte bara är anfallarna som skall göra målen, utan att det är viktigt att backarna är med i anfallet, och vågar gå mot mål.

Därför var det kul att se 1-1-målet kom från en back (Nellie) efter en räd från eget mål hela vägen fram. Detta mål i slutet av halvleken gav oss lite extra kraft och glädje i halvleksvilan för att ladda om för

andra halvlek. Tjejerna hade verkligen sprungit mycket och satt rödflammiga och flämtande medan Tuva bytte av en storspelande Maja P i mål inför andra halvlek.

I andra halvlek kändes det som om att vi började få lite övertag mot Marstrand, då vi vann de flesta närkamperna. Det tog inte lång tid innan nästa backmål(!) kom från Emma Holmberg, efter ett skott som efter flipperspel nästan letade upp sig i krysset.

Marstrand var nästa dubbelt så många som oss idag, så tjejerna fick verkligen ta ut sig. Positivt var att alla jobbade allt vad dom kunde och sprang och bytte så fort dom inte orkade mer, jättebra! Så vill vi att det skall vara.

Marstrand hade inte lika mycket tryck mot oss längre, men de gånger de var framme spelade även Tuva utmärkt i mål.

Nu började även anfallet få utdelning av sitt fina slit och spel där fram (Frida, Alice, Alma, Maja L-H och Juli), och vid ungefär nio minuter in i andra kom 3-1 målet från

Maja L-H efter vad som sas vara en riktigt kanon (skribenten missade tyvärr detta mål :p).

Vi fortsatte ösa på, och efter några minuter kom även 4-1 från Frida. Men, nu började det kännas av att vi var några färre spelare idag, och Marstrand började trycka på igen.

Här plockar dock tjejerna fram ytterligare krafter, och kämpar och sliter ännu mer. Marstrand får visserligen in en boll till, men närmare än så kom dom aldrig, trots att sekretarietet började stoppa klockan vid frislag när det var tre minter kvar... Stackars tjejer..