Publicerad 2017-03-19 17:25
Img 3991
Årets sista match i F05-serien blev både tuff och jämn precis som vi anade.

Då var vi framme i mitten av mars och det var dags för årets sista seriematch i F05-serien. Vi hade sparat det bästa till sist och därför stod Lindås Waves för motståndet och dessutom med fördel av hemmaplan. Men de 10 Wings tjejer som samlades i Salming Arena var fast beslutna att ge Lindåsarna en kamp.

Det blev en lite seg start, innan första minuten gått hade Lindås tagit ledningen med 1-0. Vad hände där? Det tog ytterligare några minuter för oss att vakna och komma igång. Men som de sanna kämpar våra tjejer är så segade de sig in i matchen och spelet böljade fram och tillbaka. Ena stunden Wings-tryck och nästa stod Lindås för detsamma. Med en sekund kvar av första perioden så kom det lyckosamma 1-1. Härligt!

Vi startade andra med fortsatt bra spel och efter knappt 3 minuter lyckades vi peta in 1-2. Wow, ledning! Bara att fortsätta jobba. Det blev en otroligt jämn match med många svängningar och hårt kämpande. Halvvägs in i andra perioden lyckades Lindås reducera till 2-2. Och med knappt två minuter kvar slank även 3-2 in till Lindås favör. Trots det gav tjejerna inte upp utan fortsatte med anfallsspel och försökte få till en reducering men idag drog vi det kortare strået och det blev förlust 3-2.

Men en stor eloge till laginsatsen och kämparandan som tjejerna visar prov på. Vi visste att det skulle bli en hård och jämn match och det var riktigt kul att se våra tjejer stå upp för varandra och kämpa tillsammans.

Nästa vecka blir det hemmamatch mot Kärra F06 för delar av laget och därefter gladiatorkamp på Gökboet. Vi ses då!