Denna helgen hade vi bara en match och det mot Älvstranden.

Det brukar vara tuffa och målsnåla matcher när vi möter dom.

Men idag hände något......

Redan efter 3.33 in i matchen låg vi under med 0-2!

Vi som pratade innan matchen om att vi måste vara med från start och verkligen stå på tårna nu när vi möter Älvstranden.

Hmm....en jobbig uppförsbacke direkt!

Tjejerna tog tag i spelet och jämnade ut tillställningen direkt efter 0-2 målet. Nu jagade vi en reducering.

Efter 7 min så kom äntligen målet och nu var tjejerna verkligen på tårna. Redan 1.5 min efter reduceringen kom kvitteringen. Vi var inne i en bra period just nu och vi spelade riktigt bra. Bara 3 min efter kvitteringen så kom också ledningsmålet. Men vi ville mer och Älvstranden hade det jobbigt för tillfället. 4-2 kom också nästan direkt efter 3-2 målet. När vi spelar så här är vi verkligen jobbiga att möta.

Skönt att vi tog oss i kragen och lyfte oss och kunde vända på underläget direkt i första perioden.

Under pausen försökte vi bara justera lite positionsspel för backarna. Annars skulle vi bara fortsätta som vi spelade i slutet av första perioden.

Tjejerna själva pratade om att det stod 0-0 nu när vi gick ut till andra perioden.

Andra perioden var mycket jämnare och det var lite ställningskrig. Efter 5 min åkte Älvstranden på en utvisning då dom hade för många spelare på planen.

Tyvärr så kunde vi inte utnyttja överläget. Vi får nog köra lite träning på spel 5 mot 4. Lite för mycket stress trots att vi är en mer på plan.

Men det är inte lätt när vi inte är vana med det.

Vi lyckades dock få in 5-2 efter 11 min och det blev även resultatet efter 2 perioder.

Inte så mycket snack i pausvilan. Bara att köra på....

Tjejerna kom ut till 3 perioden och rivstartade med att göra 6-2 efter 9 sekunder. 7-2 kom efter 1.25. Vi jagade Älvstranden högt på deras planhalva och stressade deras uppspel mycket bra. Efter 7-2 tog Älvstranden även timeout.

Vi samlade oss snabbt och sa att vi bara skulle fortsätta som vi gjorde.

Älvstranden kom upp i några halvfarliga anfall under perioden men vi spelade idag alldeles för bra och det var ingen större fara.

Efter ca 10 min så började det rulla in lite bollar för oss igen och under 3 minuter så gjorde vi 3 mål och gick upp till 10-2.

En bra match av våra tjejer och jag är helt säker på att Älvstranden kommer att ge oss en tuff match nästa gång vi möts.