Referat Söndagens hemmamatcher!

Publicerad 2015-02-22 13:34

Wings 1 - Kärra IBK

Söndagmorgon och dags för hemmamatch mot Kärra IBK för Wings 1. Kärra har visat sig vara ett tufft motstånd tidigare under säsongen men hemmaplan ska väl ändå ge lite fördel?!?

Det blev dock en tuff start och redan efter knappt två minuter ledde Kärra med 0-1. De hade två riktigt skarpa skyttar och i första perioden hade vi väldigt svårt att få stopp på dem. Tuva gjorde ett riktigt bra jobb som målvakt och fick göra många fina räddningar, bra jobbat! Laget kämpade på men mitt i första gjorde Kärra ytterligare 2 mål i snabb takt och hann dessutom utöka till 0-4 innan halvtid.

Men vi samlade ihop oss och pratade om att nu blir fokus att vinna andra perioden! Tuva och Nellie bytte plats i målet och domarna uppmärksammade ledarna på regeländring som gjorde att vi fick spela med 6 utespelare. Vi skapade en defensiv mittback och ytterbackarna fick i uppgift att följa med upp i anfall mera. Detta gav resultat. Spelet blev mycket bättre och långa stunder tryckte Wingstjejerna på ordentligt. Men det var svårt att få in bollen i mål. Till slut i mitten av andra perioden lyckades Maja L H peta in bollen, härligt! Vi hade ytterligare några fina chanser men lyckades inte riktigt komma förbi. Men en stor eloge till tjejerna och kämparglöden i andra perioden. Hela laget slet hårt och vi lyckades gå vinnande ur den perioden och det var en del av målet.

Wings 2 - Pixbo Blå

Äntligen derby mot Pixbo på hemmaplan igen!

Samlingen var dock inte den bästa. Vi får nog börja med samling 45 min innan match i fortsättningen.

Tjejerna hade förtvivlat svårt att fokusera och på att lyssna.

Alla pratade i munnen på varandra och det var som att sitta i ett hönshus.

Lite mer tid innan match så dom hinner prata av sig mm är nog inte dumt.

Nu till matchen…..

Vi började väldigt bra direkt mot Pixbo. Kändes som om vi inte hade den respekten för dom som vi har haft innan utan spelade som om det var vilket lag som helst.

Det var faktiskt så att vi spelade mer på deras sida redan från början. Hade verkligen bra press på dom under hela matchen. Det är så kul att se att tjejerna spelar som vi vill att dom ska spela och gör det vi pratar om både på träningarna och innan match.

Backarna följer med upp när vi pressar och forwards stressar där uppe.

Med lite flyt så hade vi också gjort några mål vi också under första halvlek. Pixbo gick till vila med 2-0. Dom kontrade in 2 bollar i första halvlek. Det kändes inte riktigt rättvist faktiskt.

Andra halvlek var den första lik och vi spelade väldigt fin innebandy och pressade ner Pixbo långa stunder och vi hade massor av bollar som smet förbi stolparna och ribban.

Vi hade flera målchanser under andra halvlek men idrotten är ju inte rättvis och Pixbo kontrade in ett mål till och strax efter så var vi lite sena med att ställa upp muren och att markera våra motståndare. Då blev det ett mål till för Pixbo på ett frislag. Detta är nog något som vi får ta med oss som ledare och förklara för tjejerna att snabbt ställa upp en mur och vara med lite mer vid frislag. Pixbo utnyttjade ju detta väldigt bra och kunde enkelt prickskjuta in 4-0.

Men i det stora hela gjorde vi en kanon match. Två jätteduktiga målvakter, fantastiska backar och strålande forwards spelade och slet under hela matchen.