Söndagens match mot Onsala

Publicerad 2018-02-25 21:09
Whatsapp image 2018 02 25 at 22.12.27
Helgens andra match, och kanske chans till revansch efter lördagens förlust?

Ny match, nya möjligheter! Flera av tjejerna som var med i lördagens match, var även med idag mot Onsala. Det var tydligt att de ville ha revansch efter förlusten igår. Dagens två ledare kändes sig båda lite ringrostiga efter sportlov, och för den ena hälften även efter en hel veckas sjukdom i den hemska mansförkylningen.
Uppsnacket var dock inga problem, tjejerna är så pass proffsiga nu att de vet precis vad vi skall koncentrera oss på för att kunna göra en bra match. Emmie får hoppa in i mål istället för en sjuk Maja Enlund, som istället koncentrerar sig på att peppa tjejerna från bänken.

Första perioden kör igång och vi har ett visst övertag i början, så som vi brukar ha när vi är på tå och stressar motståndarnas backar med en gång. Tjejerna fortsätter att trycka på vilket gör att vi håller i taktpinnen och kan skapa en del bra chanser. I mitten på första halvlek får vi också utdelning efter allt jobb, och vi tar ledningen med 1-0. Onsala lyfter sig lite efter det, men kommer inte närmare i första perioden.

Inte så mycket taktiksnack i första periodpausen, mer är att anfallet skall vara lite mer passningsbart för backarna i uppspelen. Tjejerna får också beröm för att de själva kommer och byter när det känner att det är dags, och inte bara väntar på att vi ledare hojtar.

Andra perioden liknar den första till stor del, vilket resulterar i två mål till för Wings. 2-0 sker efter ca två minuter, och 4.45 in i andra så har vi även fått in trean. Gött!
Nu börjar dock Onsala få upp ett betydligt högre tempo i sitt spel, och vinner även lite fler närkamper. Trycket på våra backar blir också större med tiden, och vi får det svårare att få upp bollen i anfall. Vi står dock pall, och det står fortfarande 3-0 när det är dags för andra periodpausen.

Nu pratar vi om att vi måste koncentrera oss mer på att lyfta upp bollen högt i motståndarens hörnor, istället för att spela oss upp. Onsala har varit lite för framgångsrika i sin press för att det skall kännas ok.

Tendensen från andra perioden håller i sig i den tredje, dvs Onsala tar över spelet lite mer igen. Detta blir en period som för tjejerna handlade mer om att slita för att hålla rent framför målet, snarare än att koncentrera sig på anfallsspelet. Alla tjejerna gör det fantastikt bra, men vi måste nog ge en liten extra eloge till Emmie i målet idag, som ett tag var smått omöjlig att lura. Onsalaspelarna såg minst sagt lite frustrerade ut.

Onsala lyckas till slut böka in en boll i mål efter den hel del returer, och då är det ca 2:30 kvar av matchen. Nu när vi spelar effektiv tid de tre sista minuterna, så känns en tvåmåls-ledning inte alls bekväm trots att det är så lite tid kvar. Men, Onsala tar i lite för mycket, och ca en halv minut senare så får Onsala en utvisning i en närkamp som blev lite väl tuff.

Matchen slutar 3-1 till Wings, och det var sett till hela matchen ganska rättvist, även om Onsala hade bra spel i tredje perioden.