Söndagens matcher

Publicerad 2014-11-17 08:19
Wings lerum

Wings 1- FBC Lerum

Vi var alla rejält taggade inför matchen mot Lerum men kanske var det den tidiga morgonen som ställde till det lite. Det kändes som att vi inte riktigt vaknat och Lerum tryckte på rejält redan från start. Och trots att vi spelat bra mot Pixbo (i senaste matchen) så hade vi inte riktigt samma känsla med oss. Lerumtjejerna var stora! Juli kämpade på bra i målet hela första perioden men vi blev lite bortsprungna  och det blev två snabba mål i 8e minuten från Lerum. Och tre minuter senare var det dags igen. Sen kämpade tjejerna på bra men tyvärr slank det in en till i 17e minuten och att gå till paus med 0-4 är tufft.

Vi gjorde en rotation och Molly tog plats i målet och hon fick göra flera fina räddningar. Det slank dock in ett mål till men efter det kämpade hela laget på. Nu skulle det inte bli fler mål. Maja P fick till ett par fina kontringar men hade lite otur och bollen ville inte gå Wings väg.

En eloge till Landvetters kämpande tjejer, det är tufft att möta spelare som är ett år äldre och ibland många äpplen högre. Men vi viker inte ner oss och det tar vi med oss.

Wings-Kärra

Eftersom Eken har dragit sig ur serien så fick vi idag möta Kärra Vit hemma i idrottshallen i stället.

Matchen började i ett bra tempo och vi kände länge på varandra och spelet gick fram och tillbaka och inte så många målchanser åt något håll.

Efter 12 min så spräckte Kärra nollan. Men vi pressade och pressade efter det och redan 2 min senare så kvitterade vi till 1-1 genom Tuva som stressade motståndarna och fick skottläge.

Nu blev det en hel annan matchbild och målchanserna avlöste varandra. 1-2 efter 15 min och 1-3 efter 16 min. Ska detta barka åt skogen nu!

Men icke,  Nellie tryckte in 2-3 med ett jätteskott efter 18 min. Nu var vi med igen!

2-4 kom väldigt olyckligt mitt i pressen efter 19 min. Men vi trummade på och Elma kunde skjuta in 3-4 med 1 sekund kvar på matchklockan. YES!!!

I pausen var det många som ville byta plats och inte ville spela här eller där. Jobbigt när hela pausen går åt för att peppa alla och förklara att vi spelar fantastiskt bra och det inte är så bra att byta positioner när det funkar så bra på alla platser och vi har bara ett mål upp till Kärra.

Vi startar andra lika bra som vi slutade första halvlek och spelar fin innebandy med passningar efter sargen, fina framspelningar framför mål och kämpar som tokar.

Tyvärr kommer 3-5 redan efter 22 min. Ska vi orka resa oss igen?

Jajamän.....efter 25 min så tråcklar sig Maja E sig igenom och sprätter in bollen bakom Kärras målvakt. 4-5 med mersmak nu!

Typiskt nog så svarar Kärra med en tempohöjning och vi gör några enkla misstag i defensiven och vips så står det 4-8 på matchtavlan. Går väldigt fort i innebandy om man inte står på tårna hela tiden.

Vi tar oss i kragen och pressar ner Kärra dom sista minuterna och Elma får trycka dit sitt andra mål för dagen och matchen slutar med förlust 5-8.

Sammanfattning är dock att vi gör en mycket bra match och alla kämpar och sliter 100% för laget.

Kärra kom till spel med 3st 04:or så vi stod upp riktigt bra mot detta motstånd.