Tuff match mot Kärra

Publicerad 2017-11-27 09:11
Whatsapp image 2017 11 26 at 15.56.47
Högt tempo och bra spel i Kärra sporthall

Förra matchen mot Kärra var ingen angenäm upplevelse, då vi förlorade hemma med 0-8.

Vi skulle ha kunna sagt till oss själva att det var en match att glömma, och gå vidare till nästa, men istället försökte vi ta så mycket lärdom av den som möjligt.Framför allt var det skott utifrån och bågningar innan dessa skott vi var tvungna att bli bättre att försvara oss mot.Söndagens match blev en mycket bättre match, med högt tempo från båda håll.

Spelet var jämnt men det var ändå Kärra som tog ledningen med 1-0 med ett skott utifrån. Tungt! Men, eftersom spelet var så jämnt så visste vi att det bara var att kämpa på, så skulle vi komma tillbaka. Och det gjorde vi, efter 15 sek slår vi snyggt in 1-1-bollen! Vi fortsätter att trycka på och försöker pressa Kärras backar så högt upp vi bara orkade. Belöningen kommer också, och efter ytterligare några minuter så tar vi ledningen med 2-1. Snart är det periodvila, men tyvärr lyckas vi inte behålla ledningen tills dess. Kärra kvitterar till 2-2.

I periodpausen pratar vi om att vi vill vara ännu lite tuffare med passen upp från backarna, och hålla oss bort från att spela upp bollen i mitten. I andra perioden ramlar vi dock in i en annan fälla än den med bågningar och skott från distans. Vi vill försöka hålla vårt lag högt upp för att sätta press på Kärra,men hamnar tyvärr med backar utan djup. Två genomskärare mellan backarna, och Kärra leder med 4-2. Tjejerna är dock med på vad som är problemet, och anpassar sitt backspel. Snyggt! Kärra hinner trycka in ett mål till innan andra periodpausen, och det är tyvärr via ett distansskott. Här får vi dock säga att tjejerna börjar bli trötta, och det är tufft att stå emot. Vi är bara två kedjor och två backpar idag (efter att Annie blir skadad tidigt), och det börjar nu märkas.

I tredje perioden visar dock tjejerna att de ger aldrig upp! Högt tempo och press, och alla springer så mycket de bara orkar. Efter några minuter står det 3-5, och när det är ca 10 minuter kvar har vi även fått in 4-5, härligt! Tjejerna blir tröttare och tröttare men ger sig inte. Tyvärr skadar sig nu även Maja LH, och vi flytta upp en back, och gå runt på tre backar istället.När det är ca tre minuter kvar, begär vi time-out av domaren för att diskutera med tjejerna att vi tar ut målvakten för att kunna pressa med sex utespelare. Tyvärr hinner Kärra få in 6-4 innan det blir avblåst, men vi tar chansen att spela med sex utespelare ändå. Vi lyckas inte riktgt få till trycket, och Kärra lyckas skjuta in 7-4 från egen planhalva.

Kärra vinner alltså till slut med 7-4, men vi känner ändå att vi gör en riktigt bra match. Kan vi bara få bort målen som görs via skott långt utifrån, så tar vi antagligen hem den här matchen. Det var en fantastikt mycket bättre insats än senast mot Kärra.
Vi vill också passa på att tacka Alma, Elsa och Alicia från F04 för en grym insats.