Tung drabbning mot Pixbo

Publicerad 2016-10-30 12:18
20161030 095153
Just det! Idag var det vintertid. Kanske var det därför...

...som våra tjejer var lite sega i starten. För så var det. I början av matchen var vi rejält tillbakapressade av Pixbo. Under den inledande pressen från Pixbo så lyckades de göra 1-0. Efter Pixbos mål så tvingades vi ta en kort paus för att få ner solgardinerna då solen lyste i Pixbos målvakts ansikte. Vi fick en välbehövlig vila på några minuter och kunde snacka ihop oss. Nu hade vi fattat att det var vintertid för när tjejerna kom ut efter den lilla gardinpausen så var det ett helt annat lag. Den sega sommartidsblicken var utbytt mot en betydligt mer aggressiv vintertidsblick. Högre press mot Pixbo och betydligt mer spring i benen. Innan första halvlek var slut så lyckades vi göra ett mål på Pixbo och det stod 1-1 i paus. I paus fortsatte tjejerna att peppa varandra och vi pratade mycket om det som vi hade gjort bra i första halvlek och att vi skulle fortsätta med det i andra halvleken.

I andra halvlek behöll vi det goda spelet och vi lyckades göra både 2-1 och 3-1 som sedermera också blev slutresultatet.

Efter matchen fick våra tjejer beröm från Pixbos ledare som tyckte att de hade spelat riktigt bra. Kul!

Som ledare är det otroligt kul att sitta på bänken och höra tjejerna peppa varandra med positiva tillrop och uppmuntrande ord på bänken och i paus. Aldrig hör man någon som gnäller på någon annan eller kritiserar någon. Detta är fantastiskt fina egenskaper för ett lag och beröm era barn för att dem har denna sköna inställning.

Om några år kanske det är Pixbos knattar som kommer till oss i Landvetter för att vara maskottar när våra tjejer springer in på plan i Superligan. Fortsätter tjejerna utvecklas i den takt de gör nu och om de fortsätter vara ett gott gäng är det säkert ingen omöjlighet. Men som Karin Boye skriver: Nog finns det mål och mening i vår färd -men det är vägen, som är mödan värd