Två hemmamatcher på morgonkvisten

Publicerad 2015-01-18 13:32

I söndagens första match stod Pixbo Svart för motståndet och starttid redan klockan 8. Redan i omklädningsrummet började diskussionen om hur detta skulle gå, går det att vinna mot Pixbo?!? Men vi kom överens om att kämpa och göra vårt allra bästa och var taggade när vi kom ut på plan. Och mycket riktigt, vi fick kämpa hårt. Efter bara två minuter hade Pixbo tagit ledningen och sen rullade det på. Molly spelade bra som målvakt och hela laget kämpade men Pixbo hade ett par ess i sina rockärmar och en storlek för stora för oss idag. Vi kontrade bra under första perioden och till slut fick Maja L H in bollen, tyvärr stod det redan 0-5 då så det var 1-5 i backen i halvtid.

Som vanligt bytte vi målvakt och Emma H drog på sig stället. Även hon blev hårt prövad mellan stolparna men gjorde flera fantastiska räddningar. Och under de första 10 minuterna i andra perioden så spelade hela laget riktigt bra. Fina passningar och många uppspel mot Pixbos mål. Flera bra skott men inget som ville in, vi har lite att jobba på där med siktet :-)

Tyvärr tog orken slut lite i slutet av matchen och Pixbo tog sig upp till 1-8. Det är bara att bryta ihop och komma igen och framför allt inte glömma att vi till stor del är ett -06 lag och att vi hela det här året kommer har tufft motstånd av äldre tjejer. Lärorikt om inte annat!

Tack till alla kämpar i dagens första match och extra kul med nytillskottet Frida på plan redan idag.

Dagens andra match spelades mot Kungälv. Vi mötte Kungälv i premiären och fick då åka hem med förlust. Revanschdags!

Men Kungälv ställde upp med 6 tjejer födda 04 och 4 födda 05 mot våra till största delen 06:or, så tuffa förutsättningar.

Matchen började i högt tempo och vi låg på Kungälv riktigt bra. Backarna Alice, Maja, Maja och Juli stoppar det mesta och det som ändå slinker förbi tar vår grymma målis Malva hand om.
0-0 står sig länge, men till slut så kan Kungälv ändå få in sitt ledningsmål.

Men våra kämpande tjejer fortsätter jobba hårt och några fina chanser får vi till, men även Kungälv har en riktigt bra målvakt.

Välbehövlig paus och ut och kämpa igen!

Vi slänger i en del lägen iväg bollen onödigt snabbt, vilket ger Kungälv chansen att komma till anfall, samtidigt som vi får jaga. I försvaret släpper vi mitten några gånger vilket gör att Kungälvstjejerna kommer till många avslut.
Malva i mål fick mycket att göra i andra halvlek, men gjorde många fantastiskt fina räddningar men får ändå kapitulera ytterligare en gång. 0-2 kändes ändå inte omöjligt. Sju minuter kvar och nu ger vi allt..och lite till!
Men Kungälv var allt för tuffa denna dag och ett snöpligt 0-3 där bollen stannade precis innanför mållinjen kom med 4 minuter kvar.
Nu jagade vi ett tröstmål, men motståndarnas målvakt ville inte bjuda på detta denna dag.

Kul att se kämpatakterna idag. Och trots att en del Kungälvstjejer var riktigt stora tå tvekade vi inte att gå in i kamp om bollen!