Publicerad 2015-01-11 15:50
2015 01 11 08.48.38
Det blev spännande i båda matcherna...

IBF Älvstranden Vit - Landvetter IBK 2

Undrar hur många som var sugen på detta när klocka ringde i morse? Samling kl. 08.00 för avfärd mot Lundbystrand och match mot Älvstranden Vit. Men tjejerna hade nog längtat efter att få lite matchpuls igen för det var inga trötta och sura tjejer som gick in till matchen. Men frågan är om inte vi låg kvar i sängen när domaren blåste igång matchen?
För redan efter 43 sekunder så ledde Älvstranden med 1-0. Därefter vaknade vi till och tog över matchen helt. Efter mål av Nellie, Tindra och Nellie igen så hade vi tagit över detta helt. Men sen hände något och vi började slarva och var knappt tvåa på bollarna. När vi hade bollen så passade vi in i plan och Älvstranden hade bollar som smet förbi våra stolpar flera gånger och Maja P fick göra några räddningar. Älvstranden fick även in 3-2 med en "lobb" innan perioden var över. Vi får nog vara glada att vi gick till vila med ett måls ledning. I paus bytte vi målvakt till Nellie och Maja P gick in som höger forward. Maja E bytte med Tuva och blev center och Tuva gick ner som back.

Snacket i pausen var att bli lite mer hungriga och springa mer och aldrig passa bollen in i mitten. Vi började perioden riktigt bra och tjejerna visade prov på bra teknik och spelförståelse.
Tindra,Maja och Tyra pressade verkligen ner motståndarna och Tindra kunde tillslut göra sitt andra och Wings 4:e för dagen. Nu kändes det mycket lugnare igen. Nu skulle det mycket till för att vi skulle tappa detta! Bra målvaktsspel av Nellie och stabila insatser av Hanna/Ida och Lillie/Tuva som backar gjorde inte saken sämre.
Men tyvärr händer det som hände i första perioden. Ingen jagade bollhållaren, felpass och tvåa in i alla situationer igen. Älvstranden gjorde nu mål igen och vipps så hade vi bara ledningen med 1 mål och inget vidare spel att komma med. Några få min kvar av matchen och Emma K, Maja E och Alice skulle nu snart in i spel. Vi lovade varandra på bänken att vi skulle gå in och kämpa som bara den och avgöra detta. Sagt och gjort....tjejerna går in och gör det som vi sa och pressade Älvstranden på deras planhalva och pang!! Maja E trycker in 5-3 med ett hårt skott. HÄRLIGT!!! Nu var det klart och vi kontrollerade matchen tiden ut.

Summering av matchen blir att: Vi var aldrig hotade när vi spelade som vi skulle!

IBF Älvstranden Svart - Landvetter IBK 1

Medan vi samlades fick vi se avslutningen av första matchen och hur våra kompisar vann sin match! Klart man blir lite extra taggad då. Vi inledde med att känna lite på varandra och spelet böljade fram och tillbaka. Men ganska snabbt tog Landvettertjejerna ändå kommandot och tryckte på med fina chanser av både Emma H, Smilla och Elma. Halvvägs in i första perioden fick Maja L-H på ett bra skott och där satt 0-1. Vi fortsatte trycka på med fler fina chanser men Älvstranden kontrade bra och hade ett par skott men Molly storspelade med god hjälp av Annie och Iris samt Maja P och Stella som backar. Halvtidsvila 0-1.

Vi bytte målvakt och Stella tog plats mellan stolparna medan Molly bildade backpar med Maja P. Emma H var riktigt på hugget och efter ynka 37 sekunder kom 0-2 på ett härligt skott. Och inte långt efter fick Nellie på bra skott som tyvärr gick utanför. I mitten av andra perioden började benen tröttna lite och kanske kändes segern given men då tryckte Älvstranden på ordentligt och utan att vi visste ordet av kom både 1-2 och halvminuten efter 2-2. Vi blev lite ställda, men om Älvstranden kunde göra 2 mål på en minut kan vi det också! Tjejerna la in en extra växel och med knappt 3 minuter kvar petade Smilla in 2-3. Och bara en minut senare var Maja L H framme igen och slog in 2-4. Det resultatet stod sig till slutsignalen.

Extra roligt att se fint passningsspel hos tjejerna, både Tuva-Li och Smilla slog flera fina inlägg. Härligt att se hur tjejerna tittar upp innan de passar bollen och att de kollar alternativ och inte bara drar iväg bollen. Fantastiskt jobbat av hela laget idag!

Nu ser vi fram emot nästa söndag då vi har två hemmamatcher på rad i Landvetterhallen och då räknar vi med storpublik på läktaren.