F0506

Vänerns Pärla avklarad

Publicerad 2016-09-26 12:35
V nerns p rla

Precis som förra året så åkte vi till Mariestad för att spela i Vänerns Pärla cup .

Efter att vi installerat oss på Vandrarhemmet så såg vi till så Mariestadsborna blev medvetna om Landvettertjejernas närvaro. En promenad med skönsång av tjejerna ledde oss till Pizzerian där personalen fick kämpa för att få ihop vår beställning.

Mätta och belåtna var det dags att bege sig tillbaka till Vandrarhemmet, naturligtvis passade tjejerna på att påminna Mariestadarna om vår närvaro med mer skönsång. Härligt!

Efter lite samarbetsövningar , mys och snacks så var det dags att krypa ner under täcket. Många tuffa matcher på schemat på söndagen!

Efter en för de flesta stadig frukost var det så dags att bege sig till den fina Novab arena för match.

Lag 1 förlorade premiärmatchen med 2-3 efter en tuff kamp med både ribbträffar och stolpträffar samt en omdiskuterad situation där domaren missade vårt kvitteringsmål.. Men så är det ibland.. Lag två körde på för fullt och vann premiären med 5-2.

I andra matchen fick lag 1 revansch och vann enkelt med 8-1, för lag 2 blev det en jämn och tuff kamp mot Stenungsund som lyckades kvittera till 1-1 i slutet.

Lunchpaus och dags att fylla på med lite energi i form av köttbullar och mos. En och annan passade på att testa speedshootingen eller lyckan på chokladhjulet.

Inför sista gruppspelsomgången hade båda lagen chans på gruppsegern. Tyvärr gick det inte vägen för lag ett. Det blev en jämn och tuff kamp mot arrangerande Lockerud som gick obesegrade genom gruppspelet. Förlust 1-3, för lag 2 blev det tufft på den lilla trånga planen och Örebro gick segrande ur kampen.

Dags för slutspel och för lag ett blev det en mindre uppmuntrande historia. Ale som vi hade en jämn och tuff match mot förra året kom ut och briljerade. Innan vi hunnit reagera låg vi redan under med 0-3. Tufft och frustrerande, men bara att ta nya tag till sista matchen!

För lag 2 var det dags att möta Kärra som vi haft många roliga och tuffa kamper mot. Och vilken match! Härlig inställning från alla och det märktes att Kärra vill man gärna slå! Kärra försökte desperat komma ifatt i slutet då målvakten plockades ut, men istället replikerade Wings med 4-1 i tom bur!

Sista matchen för lag 1 blev en jämn kamp med få mål. Wings vände underläge 0-1 till 2-1 och i slutet pressade Hertzöga hårt för kvittering, men våra tjejer höll ut och att få en vinst som avslutning är inte fel, framförallt inte efter utskåpningen i matchen innan!


För Lag 2 gällde det att ta revansch på Strängnäs som hade mage att slå Wings 1 i premiärmatchen. Och det var också vad lag två gjorde! Avslutande vinst även där, 5-2! Härligt!

Dags för dusch och sedan färd mot MacDonalds för hamburgare och nuggets innan det var dags att rulla hem mot Landvetter igen!

En fantastiskt bra och välordnad cup där alla planer är i samma byggnad. Kul att möta många nya lag.
En femte och elfte plats är mer än godkänt för våra tjejer då vi mött motstånd med i stort sett bara F05 och det med vårt lag med mest 06-tjejer och i denna cup dessutom 3 inlånade från F07/08 (varav 2 födda 08).
I våra bästa stunder slår vi vilket 05-lag som helst!

Tack för en grym cup och tack även medföljande för stöd och hjälp med transport och städ!

//Ledarna

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub