Whatsapp image 2017 04 02 at 21.58.07
5 spännande matcher under två dagar bjöd våra grymma tjejer på

Då var det äntligen dags för Warbergsspelen.

Första matchen i cupen och tufft motstånd direkt för våra tjejer!
Klockan 11.00 i Väröbackaskolan blåste domare igång matchen och på andra sidan stod KÄRRA!
Denna gången mönstrade dom sitt lag med hela styrkan och många duktiga tjejer vad med. Då gäller det verkligen att vara på alerten och ta för sig ordentligt.

Kändes som om vi var riktigt taggade innan matchen och på uppvärmningen.Fast när domaren blåste igång så var vi inte med alls och då går det inte att rubba Kärra. Redan efter 1.43 så hade Kärra tagit ledningen med 2-0.Resten av perioden blev lite jämnare men istället för en reducering så fick Kärra in det psykologiska 3-0 målet med 10 sekunder kvar av perioden.

Andra perioden var också jämn med många chanser för båda lagen. Kanske med ett litet övertag för Kärra även i denna perioden. 6 minuter in perioden tryckte Kärra in ytterligare ett mål med sedan var det stopp på målproduktionen.

Sur förlust med 4-0 i första matchen i denna cup.

Men Kärra var en eller två storlekar för stora i denna match. Bara att lyfta på hatten för våra motståndare.

Byte av hall och någon spelare försvann och nya kom till.

Lunch och olika uppladdningsätt. Vissa laddade med Gekås, andra med att se Liverpool krossa Everton och vissa med någon match med blivande Blåvita guldmedaljörerna ;)

Match två var mot Varla. Dom har vi också haft tuffa drabbningar mot. Men en förlust till ville vi inte vara med om.

Bra fart på båda lagen från start. Några halvchanser från båda lagen och mycket krigande. Men ju längre matchen gick ju mer tog Varla över kommandot.
Trots övertaget från Varla så tog vi ledningen efter ca 12 min. Men den glädjen blev inte långvarig. 14.56 in i perioden – 4 sekunder kvar av perioden kom kvitteringen.

Aj aj aj vad surt…..

Andra perioden var vi rejält i brygga och Varla snurrade friskt med oss och vi hade inte mycket till spel. Vi fick bara slå ifrån oss men lika fort var bollen tillbaka och Tuva i mål fick verkligen visa upp hur duktig hon är i målet.

Hon var rena väggen och tog allt som kom mot mål och det vara inte bara ett skott kan jag lova. Men i denna press så lyckades vi faktiskt med två snabba omställningar och komma på avslut. Den sista kontringen kom med 40 sekunder kvar av matchen. Gissa vad? Vi gör 2-1 efter riktigt fint mål. Pass i sidled och mål i öppen kasse!! Grymt skönt och fruktansvärt orättvist mot Varla. Men som en Varla ledare sa direkt efter matchen "idrott är inte orättvis".

Skönt med en vinst!

Även nu en ny hall och nya spelare kom och några försvann.

Tredje matchen för dagen var en riktig kvällsmatch! Matchstart kl 20.00 mot Onsala.

För att fördriva tiden så drog några iväg och spelade lite bowling en stund. Käkade god middag och kom laddade till samlingen.

Några tjejer var sena och vi ledare vankade fram och tillbaka i omklädningsrummet och tittade på klockan var femte sekund.Men ett stort tack till Claes "Colin McRae" Holmberg så hade vi fullt lag innan matchen drog igång. Inte lätt med alla hallar med snarlika namn.

Bra uppvärmning och bra stämning bland tjejerna. Det kändes som om detta kunde bli riktigt skoj.

Mycket riktigt….efter 3 min gör vi 1-0 och spelar riktigt riktigt bra!
Vi trycker ner Onsala rejält och kämpar och hjälper varandra fantastiskt bra i alla situationer.Vi får ytterligare utdelning i matchminut 13 då vi gör både 2 och 3-0.

Pausvila och ledning med 3-0. Gött!

Period två hinner bara starta innan vi ökar på till 4-0 och spelet från första perioden finns där nu också.Allt stämmer och vi spelar enkelt, tittar upp och slår passningarna precis så som vi har pratat om.Vi springer och jagar hem vid bolltapp och pratar med varandra. En fröjd att se och höra dessa tjejer spela. Trots en reducering av Onsala till 4-1 så fortsätter vi som tidigare och vi gör 5-1 inte långt efter deras mål.

Onsala får in ett tröstmål i slutet men en säker och komfortabel seger med 5-2.

Dags för dag två och nya spännande matcher....

I första matchen väntade tuffa Lerum som vi mött flera gånger genom åren och det brukar alltid bli tuffa jämna matcher (senast i serien vinst 1-0) och inget undantag denna gång.
Intensivt och tufft från första början. 1-0 till oss i paus.
I andrahalvlek fortsatte spelet i samma intensiva takt med böljande spel och chanser åt båda håll.
Tyvärr lyckades Lerum lite snöpligt då in kvittering när bollen fick i stolpen och bakom Maja till andra sidan där en Lerum-tjej lyckades petade in bollen i maskorna

Fortsätt kamp med chanser åt båda håll och det kunde slutat hursomhelst.men inga fler mål och ganska rättvist slutresultat 1-1.

Inget större utrymme för utsvävningar utan vidare mot nästa hall där ett nytt motstånd väntade i vår andra match för dagen och också cupens sista match.
Malmö åkte hem till skåne med en pinne i bagaget mot IFK, det skulle minsann inte Åstorp/Kvidinge få göra...

Vi brukar vara lite sega i starten, men icke denna gång. Redan efter 23 sekunder small det till i nätmaskorna bakom Åstorp och 10 sekunder senare var det dags igen Vilken start!!
På läktaren började man räkna på hur många mål vi skulle kunna hinna med om vi fortsatte i denna takt…120 kom man fram till.. Riktigt så blev det nu inte...
Vi förde spelet och i mitten på perioden kom också 3-0. Det kändes som tjejerna tappade lite fokus och tempo efter denna fina start och Åstorp fick komma upp i anfall alIt oftare och skapade några riktigt fina möjligheter, bl.a. en boll i stolpen. Till slut fick dom också in en boll och 3-1 var ställningen i paus.
Vi ledare önskade lite mer press mot deras backar från våra forwards.
I andra perioden spelade Åstorp bra och fortsatte skapa chanser, men vi var inte sämre vi och det fanns bud på flera mål. Efter 6 minuter kom också 4-1 och det kändes ganska säkert. Men Åstorp hade inte gett upp! Med knappa minuten kvar kom reduceringen och Åstorp pressade på för ännu en reducering och vi blev lite stressade och slog mest bort bollarna. Men tiden rann ut och ännu en skön vinst för våra grymma tjejer..

3 vinster 1 oavgjord och 1 förlust blev facit i matcherna och det är ju hur bra som helst
Tack alla grymma tjejer för en väl genomförd cup. Och tack till medföljande supportrar (som vaknade till ordentligt i sista matchen) för läktarstödet!